banner564

Buse ile Çilem Esenyel yollarını ayırdı

Buse ile Çilem Esenyel yollarını ayırdı
banner598
Atletizm antrenörü Çilem Esenyel birçok başarılara imza attığı Buse Savaşkan ile yollarını ayırdığını açıkladı.
Esenyel yayınladığı basın bildirisinde şu açıklamaları yaptı: “7 yıldan, ilkokul 5. sınıftan beridir çalıştırdığım ve birçok derece ve rekora imza atan Yüksek Atlama Sporcusu Buse Savaşkan ile olan birlikteliğimiz sona ermiştir.
Ortaokul yıllarında fiziği ile dikkatimi çeken Buse ile çalışmalara başlamıştık ve hemen ardından da dereceler ve rekorlar arka arkaya gelmeye başlamıştı.
Gerek federasyon gerek okul yarışlarında Türkiye’de birlikte yer aldığımız Buse’nin birçok derecesi bulunmakta.
Buse Savaşkan 4 yıl önce Fenerbahçe kulüp yöneticilerinin dikkatini çeker ve kulüp yarışlarında Fenerbahçe adına yarışmaya başlar.
Bu süreçte uluslararası yarışlara da katılarak yıldızlarda Balkan üçüncülüğü, Türkiye birinciliği, sayısız diyebilecğimiz KKTC rekorları bulunan Buse Savaşkan, 2018 Ocak-Şubat ayında İstanbul Atletizm Salonu’nda düzenlenen gençlerde de Türkiye ikincisi oldu ve TC Atletizm Milli Takımı’nın kamp çalışmasına katılma hakkı elde etti. 
Kamp sırasında, Türkiye’de görev yapan bir meslektaşım tarafından aldığım telefonla Buse’nin Türkiye’de kalmaya karar verdiğini ve orada kendine antrenör bulduğunu söyledi.
Kendisi ile yaptığım yüzyüze görüşme sonrasında bu olayı doğruladı ve şu anda bağlı bulunduğu ENKA Kulübü’nün antrenörü ile Türkiye’de çalışmalara başladı.Bunca yıllık emeğimin bir anda gözardı edilmesi bana yapılan haksızlık ve saygısızlıktır diye düşünüyorum. Amacı ülke sporuna hizmet olan benim gibi antrenörlerin emeklerinin bu kadar ucuz olmaması lazım.
Bundan sonraki hedefim yeni sporcuları yetiştirip ülke sporuna kazandırmaktır.
Buse Savaşkan’la olan sporcu-antrenör ilişkimiz bitmiştir, bundan sonrası içinde herkes kendi yolunda yürüyecektir.
Ben bir eğitimci olarak bundan sonraki spor hayatında ona başarılar dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473