banner564

DAÜ’de büyük organizasyon

5-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ayazma projesiyle ilgili basın toplantısı dün yapıldı

DAÜ’de büyük organizasyon
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) öncülüğünde 5-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı ve şimdiye kadar kadar KKTC’de gerçekleştirilen en önemli spor organizasyonlarından biri olmaya aday “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” ile ilgili basın toplantısı KTSYD Lokali’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya DAÜ Rektörü Necdet Osam, Rektör Yardımcısı Hıfsiye Pulhan, Rektör Yardımcısı Hasan Amca, KTFF temsilen Enver Baturalp ve KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu katılımcılar olarak turnuva ile ilgili basına bilgi verdiler.
Almanya’dan 2, Macaristan, Avusturya, İngiltere, Türkiye ve KKTC’den 100’ün üzerinde yazar ve sanatçıdan oluşan takımlar bu turnuvada mücadele edecek.
“Footboll Without Borders” sloganı ile gerçekleştirilecek turnuva 6-7 ve 8 Mayıs 2016 tarihlerinde DAÜ Stadyumu ve Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak. Söz konusu turnuvaya Türkiye Spor Yazarları Derneği ile Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği de katkılar koyacak.
Turnuva kapsamında oluşturulacak takımlarda her ülkenin önde gelen gazetecilerin yazarları, roman yazarları ve sanatçılar yer alacak. Türkiye’den turnuvaya AYAZMA (Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu) takımı da yer alacak. Bu takımda Hayko Cepkin, Mor ve Ötesi Gurubu solisti Birol Namoğlu, Kargo Gurubu solisti Koray Candemir, oyuncu Cansel Elçin, Spor Yazarları Ahmet Çakır, Bağış Erten ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Can Öz gibi isimler de yer alacak. 
Organizasyon kapsamında Türkiye’den gelecek ünlü isimlerle öğrenciler buluşarak bir söyleşinin de yapılması bekleniyor.

Prof. Dr. Necdet Osam “Bizim için küçük bir dünya şampiyonası”
DAü Rektrü Prof. Dr. Necdet Osam yaptığı konuşmada, DAÜ’nün sporda topluma duyarlı davranan bir kurumdur. Böyle bir etkinliğin biziler için küçük bir dünya şampiyonası niteliği taşımaktadır.
Kendi ülkelerinde belli seviyeler gelmiş yazar, düşünür, sanatçı ve gazetecinin oluşturacağı takımları ağırlamaktan da mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonun memleketimizin tanıtımı anlamında da büyük görev yaptığını, tanınmamış ülkenin tanınmış üniversitesinde bir araya gelecekler.  
Ancak üzülerek de belirtmeliyim ki Türkiye’den takımlar buraya gelmiyor, ama başka ülkelere çok rahat gittiklerini, bun da utanılacak bir durumdur.
Söz konusu turnuvanın 2 yıl önce Almanya’da yapıldı, bu yıl da bizim ülkemizde yapılacağını, bizlerden de yardım beklediğini dile getirdi.  

Enver Baturalp (KTFF Temsilcisi) “Bizler için çok nemli bir organizasyon”
“Tanınmamışlığın olduğu bir dönemde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Futbol Federasyonu olarak bizler de çok heyecanlıyız. Federasyon olarak her türlü katkıyı da koymaya hazırız. Ambargoları delme açısından bu organizasyonu çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu nedenle DAÜ ‘ye çok çok teşekkür ederiz.”

  Bülent Kılıçoğlu (KTSYD Başkanı) “Sonuna kadar destek vereceğiz”
“Çok özel bir turnuva ve bizler de KTSYD olarak başından sonuna kadar destek vereceğiz. Öncülük yapanlara desteğimiz her zaman tam olacak. Ülkemizi bilmeyen birçok insanın buraya gelmesi ve böyle bir organizasyonda yer almaları bizleri mutlu etmiştir. Ülkemizin tanıtılması yönünde büyük bir katkı olacak.”

Murat Aktuğralı (DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü)”Güney Kıbrıs’tan cevap alamadık
“Organizasyon boyunca her takım sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde 2 maç yapacak. Organizasyonda yer alması için Güney Kıbrıs’a da bir davet yaptık, ancak henüz bir cevap alamadık. Açılış gününün akşamı gala yemeği verilecek. Cuma günü ö.s. sporla ilgili bir sohbet toplantısı yapılacak. 
6 Mayıs Cuma günü sabah saat 09.30’da açılış töreni ile organizasyon başlayacak.
Özel Eğitim Vakfı ve DAÜ’den bir takım da maç yapacak.”   

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474