banner564

Destek belirtti

Mustafa Akıncı, Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nu ziyaret etti

Destek belirtti
banner598
Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını açıklayan Mustafa Akıncı dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nu ziyaret etti.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Mustafa Akıncı, 
Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası alanda spor anlamında çok uzun yıllardır kopmuş olmasının  en büyük sıkıntı olduğunu söyledi.  

Bu mücadeleyi destekliyorum
“Bu alana yeniden Kıbrıs Türk gençliğinin dahil edilebilmesi için Sertoğlu’nun verdiği mücadeleyi destekliyorum” diyen Akıncı bu konuda atılacak adımlara da destek olacağını vurguladı.

Hiçbir zaman siyasi amaç gütmedik
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu ise kabulde yaptığı konuşmada 
hiçbir zaman siyasi bir amaç gütmediklerini belirterek “Ben Hasan Sertoğlu, arkadaşlarımla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ince eleyip sık dokuyup kararlarımızı vereceğiz” dedi. 

Bize küfredenlerin haklı çıkmasını istemiyorum
Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitri  konusunda hiç konuşmadığını söyleyen Sertoğlubu olayı büyütmek istemediğini belirterek “dün bize küfredenlerin haklı çıkmasını ben hazmetmem. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar kovalayacağız. Kimse elini ovuşturarak haklı çıktık demesin, kimse haklı çıkmayacak göreceksiniz. Günün sonunda biz haklı çıkacağız” dedi.

Amacımız toplumların kaynaşmasıydı
Hasan Sertoğlu Dimitri’nin Kuzeye futbol oynamaya geldiğini belirterek “Biz bu izni verirken amacımız toplumların kaynaşmasıydı. Türklerin ne kadar sevecen ve misafirperver olduğunu görmelerini istedik. Çocuk geldi, gördü ve etkilendi. Kendisine Türk, Rum veya İngiliz bizim için fark etmez dedik. Bu olayı ben kendim ve arkadaşlarım büyütmeyeceğiz, çok konuşmayacağız ama peşinde olacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474