banner564

Diyalog CONIFA kampında

CONIFA Euro 2017’de takımlar dünü dinlenerek geçirirken Diyalog Gazetesi ekiplerin kaldığı otelde organizasyonu konuştu

Diyalog CONIFA kampında
banner598
Hamit SAKALLI
Ülkemizde düzenlenen CONİFA 2017 tüm hızıyla devam ederken yarı finale kalan takımları da tatlı bir heyecan sarmaya başladı. Yarı final karşılaşması öncesinde Diyalog’un spor yazarlarından Hamit Sakallı'ya demeç veren Padanya, Abhazya, Sekelistan ve de KKTC milli takımları teknik direktörleri ve kaptanları organizasyondan fazlasıyla memnun olduklarını dile getirdi ve yarı final karşılaşmaları hakkında düşüncelerini belirtti.

Canova: Milli takımımız her türlü fedakarlığı gösteriyor
KKTC Milli Takımı Teknik Direktörü Fırat Canova, milli takım olarak başarı için her türlü fedakarlığı gösterdiklerini ifade etti. Canova, Conifa organizasyonları içerisinde belki de düzenlenen en iyi organizasyon olduğunu belirtirken; bu organizasyonu düzenleyen ve organizasyona hizmet eden herkese teşekkür etti. Canova, milli takımın Sekelistan ile oynayacağı yarı final karşılaşmasına iyi hazırlandığını ve final için umutlu olduklarını ifade etti.

Futbol sadece sahada kalırsa anlamı olmaz
Fırat Canova, turnuva başlamadan önce halkımıza sürekli çağrı yapıp mesaj ilettiklerini ve başka çağrıda bulunmayacaklarını ifade etti. Milli takım olarak kendi işlerine en iyi şekilde yapmaya odaklandıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirten Canova, futbol başka anlamları içerisinde taşıdığı zaman gerçek değerini bulduğunu söyledi. Canova, futbolun sadece sahada kalması durumunda anlamının da olmayacağını sözlerine ekledi.

Önet: Misafirperverliğimizi gösterdik
 Milli takımımızın kaptanı Serhan Önet yaptığı açıklamalarda turnuvanın çok iyi organize edildiğini ve konuk ekiplerin memnuniyet dile getirdiğini ifade etti. Kıbrıs Türk halkının misafirperver bir toplum olduğunu ifade öden Önet, toplumun bu özelliğini de fazlasıyla gösterdiğini sözlerine ekledi.

Hedefimiz kupa
Serhan Önet, ilk hedef olarak gruptan çıkmayı belirleyip bunu başardıklarını söylerken, bir sonraki hedeflerinin finale çıkıp kupayı almak olduğunu vurguladı. Önet, K.K.T.C halkına turnuva öncesinde birçok kez çağrıda bulunmalarına rağmen statların dolmadığını ve bunun kendilerini üzdüğünü ifade etti. Önet, final maçlarında olsun K.K.T.C halkının desteğini hissetmek istediklerini belirtti.

Robert Ilyes: Müthiş bir organizasyon
Sekelistan teknik patronu Robert Ilyes, Conifa Euro 2017'ye ev sahipliği yapan K.K.T.C'nin müthiş bir organizasyona imza attığını ifade etti. Ilyes, şampiyonlar ligi de dahil birçok organizasyonda yer aldığını ancak buradaki gibi her şeyiyle mükemmel bir organizasyona rastlamadığını söyledi. Ilyes, turnuvada görev alan hakemlerin böylesine bir turnuva için yeterli düzeyde olmamasının turnuva adına söyleyeceği tek olumsuzluk olduğunu ifade etti.

Zor bir karşılaşma bizi bekliyor
Robert Ilyes, K.K.T.C'nin iyi bir takım olduğunu ve iki iyi takımın karşı karşıya geleceği yarı finalin oldukça zorlu geçmesini beklediğini söyledi. Ilyes, K.K.T.C milli takımında Avrupa'da forma giyebilecek kapasitede futbolcuların bulunduğunu ayrıca K.K.T.C'nin ev sahibi olması nedeniyle bir adım önde olacağını ifade etti. Ilyes, oran vermesi gerekirse şansların %51 K.K.T.C, %49 Sekelistan olduğunu sözlerine ekledi. Ilyes, sahada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve iyi bir savunma ile finale çıkabileceklerini belirtti. Ilyes, kupayı ilk gördükleri andan itibaren almayı düşlediklerini ve bunu başarmaları halinde kendileri ve halkları için tarihi bir an olacağını sözlerine ekledi.

Csızmadıa Csaba: Profesyonel bir organizasyon
Sekelistan takım kaptanı Csizmadia Csaba yaptığı açıklamalarda ilk kez böyle bir turnuvada yer aldığını ve her şeyin kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu söyledi. Csaba, her şeyin çok profesyonel ve vaktinde gerçekleştiğini, kendilerine gösterilen ilgiden ve hizmetten çok memnun olduklarını ifade etti.

Yarı final hiçbir takım için kolay değil
Csaba, K.K.T.C milli takımını ilk karşılaşmada izleme fırsatı elde ettiklerini ve fizik gücü sağlam ve iyi bir takımla karşı karşıya geleceklerini ifade etti. Csaba, yarı finalin hiçbir takım için kolay olmayacağını ifade ederek yarı finalde futbolseverlere güzel bir maç izlettirip finale yükseleceklerine inandığını belirtti.

Marco Gotta: organizasyondan çok memnunuz
 Padanya teknik direktörü Marco Gotta yaptığı açıklamalarda her şeyin çok profesyonelce ve iyi organize edildiğini ifade etti. Gotta, futbol oynamak için burada olduklarını ancak adanın kültürünü ve tarihini de öğrenmenin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Gotta, turnuvaya katılan takımların aynı yerde konaklamasını da çok olumlu bulduklarını ve diğer takımlarla kaynaşma fırsatı bulmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.

Finale çıkacağımıza inanıyoruz
Marco Gotta, Dünya şampiyonu apoletine sahip olan Abhazya'ya karşı mücadele etmek zorunda olduklarını ve karşılaşmanın oldukça zorlu geçmesini beklediklerini ifade etti. Gotta, kendilerinin de Avrupa şampiyonu apoletine sahip olduklarını ve bu maçı kazanabileceklerine inandıklarını belirtti. Gotta, finale çıkıp Londra'da düzenlenecek olan Dünya kupasında olmak istediklerini ve bunu da başarabilecek güçte olduklarını vurguladı.

Stefano: Daha fazla seyirciyle daha güzel olabilirdi
Padanya takım kaptanı Stefano yaptığı açıklamalarda genel olarak organizasyonun mükemmel olduğunu ancak tribünlerde bulunan seyirci sayısı oldukça az bulduğunu söyledi. Stefano, futbolun seyirciyle güzel olduğunu ve Conifa Euro 2017'ninde daha fazla seyirciyle daha güzel olabileceğine inandığını ifade etti.

Abhazya zorlu bir rakip
Stefano, Abhazya ile yarı finalde zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını ve güçlü bir rakibe karşı galibiyet kovalayacaklarını ifade etti. Stefano, takım olarak morallerinin üst düzeyde olduğunu ve sahada daha iyi olan taraf olarak finale kalacaklarını belirtti.

Adzhinolzhal Beslam: Organizasyondan memnun kaldık
Abhazya teknik direktörü Beslam yaptığı açıklamalarda K.K.T.C'de gerçekleşen Conifa Euro 2017 organizasyonundan oldukça memnun kaldıklarını, kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ve ülkemizi çok beğendiklerini ifade etti. Beslam, turnuvada tek şikayetlerinin hakem hataları olduğunu ve iki karşılaşmada canlarının yandığını sözlerine ekledi. 

Hedefimiz kupa
Beslam, Padanya'nın çok iyi ve güçlü bir takım olduğunu ancak kendilerinin de güçlü olduğunu ifade ederek sahada doğruları yapan taraf olarak finale çıkacaklarını ifade etti. Beslam, takım olarak kupayı çok istediklerini ve kupayı kazanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kortava Dmitrii: İyi düzenlenmiş bir organizasyon
Abhazya takım kaptanı Kortava Dmitrii, K.K.T.C'nin çok iyi bir organizasyon düzenlediğini ve herkesin memnun olduğunu ifade etti. Dmitrii, kendi görüşüne göre turnuvaya katılan takımların aynı yerde kalmasının turnuvanın tek olumsuzluk olduğunu belirtirken her takımın farklı bir yerde kalmasının daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi.

Finale yükseleceğiz
Dmitrii, Padanya ile zevkli ve güzel bir maç oynayacaklarına inandığını ifade etti. Kendilerinin son Dünya şampiyonu, Padanya'nın ise Avrupa şampiyonu olarak sahaya çıkacağını belirten Dmitrii, zorlu mücadelede ellerinden geleni yaparak finale yükseleceklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473