banner564

Elin Eldebrink YDÜ’de

2016-2017 sezonunun en önemli şampiyonluk adaylarından Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı İsveçli Guard Elin Eldebrink’i düzenlenen imza töreniyle kadrosuna kattı.

Elin Eldebrink YDÜ’de
banner598
Transferin sezonunun hızlı takımı Yakın Doğu Üniversitesi Elin Eldebrink transferiyle birlikte mücadele edeceği üç farklı kulvar için rotasyonu geniş ve alternatifi bol bir kadro yapılanmasını oluşturmuş oldu. 

Türkiye’de ve Euroleague’de başarılı bir sezon geçirdi...
İsveç Milli Takımı’nda da oynayan ve önceki yıllarda Fransa, Belçika gibi liglerde forma giyen Eldebrink geçtiğimiz sezonu Türkiye’de Orduspor'da oynadı. Orduspor ile Türkiye liginde başarılı bir sezon geçiren oyuncu geçtiğimiz sezonu 15.8 sayı, 4.4 ribaunt, 4.0 asist, 1.6 top çalma ortalamalarıyla tamamladı. 2015-2016 sezonunda Orduspor kadrosuna dahil olmadan önce oynadığı Belçika’nın Castors Braine takımıyla Euroleague’de mücadele eden Elin Eldebrink 7.9 sayı, 3.3 ribaunt ve 3.1 asist ortalamalarıyla mücadele etti. Güçlü fiziği, üst düzey guard fundamentali ve yüksek şut yüzdesi özellikleriyle dikkat çeken Eldebrink 1988 doğumlu ve 1.75 boyunda. 

Elin Eldebrink: Yakın Doğu Üniversitesi’ni zirveye taşıyacağız
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın basketbolun yükselen değerlerinden birisi olduğu tartışılmaz. Geçtiğimiz sezon Türkiye’de oynarken konuştuğum bütün basketbolcu arkadaşlarımdan son derece ciddi, sözlerini tutan ve büyük hedefleri olan bir yönetime sahip olduğunu duyduğum Yakın Doğu Üniversitesi’nden transfer teklifi gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Yakın Doğu Üniversitesi’nin zaten çok güçlü bir kadrosu bulunuyor. Ben de takım arkadaşlarıma katkı vereceğim ve el ele, hep beraber Yakın Doğu Üniversitesi’ni zirveye taşıyacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474