banner564

Federasyon dinlenecek

Serdarlı’nın KTFF hakkında Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın dünkü bölümünde dosyanın KTFF’ye tebliğine ve 6 Ağustos’ta görüşülmesine karar verildi

Federasyon dinlenecek
banner598
Dava ertelendi

Serdarlı’nın Yüksek İdare Mahkemesi’ne Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile ilgili dosyaladığı davanın ilk görüşmesi dün gerçekleştirildi. 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında yargıç Gülden Çiftçioğlu, Serdarlı tarafını dinledikten sonra Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu da dinlemek üzere davayı 6 Ağustos’a erteledi.

Mahkeme Federasyonu da dinleyecek
Serdarlı kulübünün Yüksek İdare Mahkemesi’ne dosyaladığı dava KTFF’ye tebliğ edilecek ve KTFF avukatlarının da hazır olacağı mahkemede dava görüşülecek. Serdarlı kulübü 6 Ağustos’a kadar Federasyon yönetim kurulunun kulübü liglerden ihracıyla ilgili de bir dava dosyalayacak. İki davanın da aynı anda görüşmesi bekleniyor. 

Olay nasıl gelişmişti?
Süper Lig play-out mücadelesinde Çetinkaya maçında 4 sarı kart cezalısı oyuncu oynattığı için hükmen mağlup sayılan ve sahaya ikinci yarıda çıkmadığı için de 3 puanı silinen Serdarlı genel kurul üyelerinin 2/3’ünün yazılı onayını almadan Yüksek İdare Mahkemesi’ne gittiği için de federasyon yönetim kurulu tarafından liglerden ihraç edilmişti. 

Mahkeme önünde “Yargı’ya Güveniyoruz” pankartı açıldı
Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülen dünkü ilk duruşma öncesinde Serdarlı’nın önde gelenlerinden oluşan komite üyeleri ve Serdarlılar mahkemeler önünde “Yargı’ya güveniyoruz” yazılı pankart ile hazır bulundular.

Savunma hakkımızı aramak için YİM’e başvurduk
Komite üyelerinden Ahmet Billuroğlu, Mahkeme öncesinde yaptığı açıklamada KTFF’den ihraç edilmesine sebep olan ve doğal hakları olduğunu düşündükleri savunma hakkını aramak için YİM’e başvurduklarını belirtti. Billuroğlu, Anayasa’nın verdiği savunma hakkını kullanmak için talepte bulunduklarını hatırlatarak bu taleplerinin federasyon kurulları tarafından reddedildiğini ve çıkış yolu bulmak için mahkemeye başvurduklarını vurguladı. Billuroğlu, başvuru yaptıkları için KTFF’nin tüzüklerine dayalı olarak Serdarlı’nın ihraç edildiğini söyledi. 

İhraç kararı için ayrı bir başvuru yapılacak
İhraç kararı ile ilgili olarak da ayrıca mahkemeye başvuru yapacaklarını belirten Billuroğlu, “Biz kamuoyunun vicdanına, adalete güveniyoruz. Biz sadece dinlenmeyi talep ediyoruz. İnsanlar idama giderken bile son sözün nedir diye sorulur. Bize bu bile çok görüldü. Mahkemede biz bunu talep etmek için bulunuyoruz. Umarım adalet yerini bulur” şeklinde konuştu.

KTFF’yi dinlemek üzere dava 6 Ağustos’a ertelendi
Serdarlı kulüp başkanı Taşer Büyükadam ve kulüp avukatı Mustafa Şener, Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu ile yaklaşık 20 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Avukat Mustafa Şener, Yargıç Çiftçioğlu ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada KTFF Tahkim Kurulu’nun Serdarlı’ya vermediği söz hakkını mahkeme KTFF’ye vermek üzere dosyayı 6 Ağustos’a bıraktığını, bu tarihe kadar dosyanın KTFF’ye tebliğ edileceğini söyledi. Şener KTFF avukatlarının 6 Ağustos’ta mahkemede bulunarak davanın görüşülmeye devam edeceğini belirtirken, KTFF’nin ayrıca Anayasa’ya aykırı bir tüzükle ihraç kararı ürettiğini, ihraç kararı ile ilgili olarak da 6 Ağustos’a kadar işlem başlatılacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474