banner564

Federasyona destek

Başbakan Hüseyin Özgürgün “4 Stadımız FİFA Standardında” diyerek FIFA’ya gönderme yaptı

Federasyona destek
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, FIFA üyesi olup da FIFA standartlarında sahası olmadığı için başka ülkelerde maç yapan ülkeler olduğuna işaret ederek, KKTC'de FİFA standardına uygun en az dört stat olduğunu söyledi.
Özgürgün, KTFF’nin ödül gecesinde yaptığı konuşmada, CONIFA EURO2017 Kuzey Kıbrıs şampiyonasına atıf yaparak, mükemmel ışıklandırılan ve zeminlerin de çok güzel olduğu statlarda uluslararası bir turnuva yapıldığını belirtti. 

Standart sahası bile olmayan üye ülkeler var
Özgürgün, “Şu anda FIFA'ya üye olup da FIFA standartlarında sahası olmayıp, başka ülkelerde maç yapan ülkeler var. Oysa KKTC'de FIFA standardına uygun en az 4 stadımız var. Bu önemli bir şey. Biz, bu anlamdaki çalışmalarda Futbol Federasyonu'na tam destek veriyoruz" dedi. 

Futbol sevgisi başka bir şey
Futbolun çocuk yaşta gelen ayrı bir spor sevgisi olduğunu ve dünya çapında büyük kitlesi olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, sporun siyasetin dışında olduğunu, spor yapma ve futbol oynamanın küçük yaşta insanın içine işlediğini kaydetti. Babadan dayak yiyeceğini bile bile ayakkabıları eskite eskite futbol topuna vurulduğunu anlatan Özgürgün, futbolun dünya çapında inanılmaz bir kitlesi olduğunu dile getirdi. Başbakan Özgürgün, Dışişleri Bakanlığı dönemin yaptırdığı bir araştırmada, KKTC'de seçmen nüfusun yüzde 85'inin futbolla ilgilendiğinin ortaya çıktığı bilgisini de paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473