banner564

Golfta neler oluyor?

Özerkliği düşürülen Golf Federasyonu Yönetim Kurulu dün Tabipler Birliği lokalinde konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi

Golfta neler oluyor?
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Özerkliği düşürülen Golf Federasyonu Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Dr. Hasan Öztoprak yaşanan süreçle ilgili basına bilgi verdi.
  
Uygulama yanlış
Dr. Hasan Ötoprak konuşmasında Federasyonun Özerkliği’nin düşürülmesi ile ilgili yapılan uygulamanın yanlış olduğunu, yeterli kulüp sayısının olmadığını neden göstererek düşürülmeye çalışıldığını, ancak bu sayının belirtilen sayıdan daha fala olduğunu dile getirdi. Yapılan uygulamanın birilerinin isteği doğrultusunda yapıldığını, tüm federasyonlar özerk olmak için çalışırken böyle bir durumun yaratılmasının doğru bir hareket olmadığını dile getirdi.

Dr. Hasan Öztoprak açıklamalarda bulundu
Düzenlenen basın toplantısında yönetim kurulu adına bir konuşma yapan Öztoprak “Haksız ve hukuksuz olarak düşürülen bir federasyonun başkan ve yönetim kurulu olarak böyle bir basın toplantısı düzenlemek istedik.
  Özerkliğimizin elde edilmesi hiç de kolay olmamıştır. 2002 yılından itibaren böyle bir oluşum için bu göreve geldik. O dönemlerde ülkemizde sadece tek bir golf kulübü vardı. O da CMC (Cyprus Mediterenian Golf Clup) kulübüydü. 
  Ülkemizde çok yaygın olmayan bu spor dalını geliştirmek tek hedefimizdi. Lefke bölgesinde Kıbrıs’ın ilk golf sahası mevcuttu. Daha sonra açılan Korineum Golf sahası ile insanların daha aktif olarak ilgilendiği bir spor dalı oldu.
  Bu gün itibarı ile Korineum’da 77, CMC Golf Kulübü’nde 63 lisanslı sporcu vardır. Son gelişen olaylara kadar özerk olan Federasyon’da 2013 ve 2015 yıllarında hep seçimli genel kurullar yapılmıştır. Özerk Federasyon olarak kulüpler arası yarışmalar ve bireysel yarışmalar hep uluslararası kurallara göre yapıldı. Federasyon karması olarak yılda 4-5 kez Türkiye’deki kulüpler ile çoklu ve ikili yarışmalar yapıldı. Ayrıca her yıl Bulgaristan’daki Uluslararası yarışmalara katılım sağlandı.”

Haksız bir gerekçe ile düşürüldü
  “Fedarasyonun haksız bir gerekçe ile düşürüldüğü güne kadar Özerk Federasyon’a bağlı 7 kulüp vardı. Bu kulüplerimiz halen faaliyetlerini sürdürmektedir. Sadece 2 kulübümüzden bir tanesi mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için üyeliği askıya alınmıştır. Ancak üyeliği düşürülmemiştir. Diğer kulübümüz ise Golf sporundan çekildiğini anlaşılmaz bir şekilde  Federasyon’umuza değil de Spor Dairesi’ne bildirmiştir. İlgili kulübümüz bildirimini önce bağlı olduğu Federasyonu yapmalıydı. İstifalarının kabulü için tüzük gereği olarak 3 aylık bir sürenin geçmesi gerekir.”  
  Kulüp sayısının 5’den az olduğu ve bu gerekçe ile özerkliğin düşürüldüğü Spor Dairesi tarafından bir yazı ile bizlere bildirilmiştir. Ne acıdır ki bu sayı onların belirtildiği gibi değil daha fala olduğu zaten onlardaki kayıtlarda mevcuttur.” 

Demokratik olmayan bir oluşumu reddediyoruz
  “Bizler hiç de demokratik olmayan bir atama ile oluşan Federasyonu da reddetmekteyiz. Her Federasyon’da olduğu gibi bizlerde de ufak tefek eksiklikler vardı. Ancak bunlar Federasyon’un özerkliğini düşürecek eksiklikler değildi. Bu eksiklikler de kısa zamanda giderilmişti.
  Ne acıdır ki özerkliğin düşürülmesi için çaba gösteren arkadaşların hemen hemen tümü de birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdı. Bu arkadaşlar Golf kulüplerinin seçtiği kişilerdi. Ve alınan bütün kararlar onlarla birlikte her zaman oy birliği ile alınmıştır. Tüm bunlar yapılırken birilerini kötülemek veya kendilerini seçen kulüpleri rencide edecek söylemlerde bulunmak hiç de doğru değildir.”

Siyasi baskılar var  
  “Federasyon’un özerkliğini ortadan kaldırıp atama yolu ile göreve gelmek isteyen bu arkadaşlarımız siyasi baskı yapmış ve yaptırmışlardır.
  Bizler 1990’lı yılardan beri bir avuç golfçü olarak sadece golfa gönül verdik. Farklı siyasi görüşler olsa bile golf üzerinden hiç bir aman siyaset yapmadık, yapılmasına da müsade etmedik. Yine de siyaset yapmakla suçlanma tehditlerine maruz kaldık.
  Birileri ve arkadaşları Golf Federasyonu Başkanlığı’na seçilemeyeceklerini bildikleri için hıslarına yenilerek üst düzey siyasilerin bile direnemeyeceği kişilere baskılar yaparak bu kararı aldırdılar. Ayrıca atanan kişinin de bizim yönetim kurulumuza kimin kime talimat vererek göreve getirilmesini sağladığını da itiraf etmiştir.”

Konu yargıya intikal ettirildi
  “Zaten özerk olan Federasyonumuzun, sırf birilerini başkan yapmak için adaletsiz, hukuka aykırı bir şekilde özerkliğinin düşürülmesine asla göz yummayacağız. Konu zatan şu anda yargıya intikal ettirilmiştir. Alınacak her karara da saygılıyız. Konun her platformda takipçisi olacağımızı da belirtmek isterim.”

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474