banner564

Haskasap ve Macila en iyi driftçiler ile yarışacak

Enver Haskasap ve Edim Macila Letonya’nın başkenti Riga’da yapılacak Drift Allstar Şampiyonası’nın 3’üncü ayağına katılacak

Haskasap ve Macila en iyi driftçiler ile yarışacak
banner598
Dünya’nın en önemli drift şampiyonalarından olan Drift Allstar Şampiyonası'nın, 31 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde Letonya’da yapılacak olan 3’üncü yarışına Enver Haskasap ve Edim Macila da katılacak.
Dünya’nın en önemli driftçilerinin de mücadele ettiği, Drift Allstar Şampiyonası’nın 3’üncü ayağı, 31 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Letonya’nın başkenti Riga’da yapılıyor. Hızlı ve etkileyici Bikernieki pistinde yapılacak olan yarışa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü 2015 Rapa Drift Şampiyonası lideri Enver Haskasap ve şampiyona ikincisi Edim Macila da katılacak.

“Near East University Drift Team” adına yarışacaklar
15 farklı ülkeden 50’nin üzerinde yarışmacının mücadele edeceği şampiyonanın üçüncü ayağında dünyaca ünlü isimler boy gösterecek. 6 ayaktan oluşan şampiyonanın ikinci ayağı sonunda lider durumda bulunan, geçtiğimiz senenin şampiyonu James Deane, 2010 şampiyonu ve bu sezonun ilk yarışında zafere ulaşan Luke Fink gibi bir çok ünlü isimle aynı pistte mücadele verecek olan Hasakap ve Macila, “Near East University Drift Team” adıyla oluşturdukları takımla kayıt yaptırarak, Yakın Doğu Üniversitesi, Yakın Doğu Hastanesi, Mate Motors, Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü ve KKTC devletinin desteğiyle yarışa katılacak.
31 Temmuz Cuma günü yerel saate göre 13.00-18.00 saatleri arasında yapılacak olan antrenmanlarla başlayacak olan organizasyonda her sene geleneksel olarak yapılan Riga şehir turu antrenmanların ardından yapılacak. 1 Temmuz Cumartesi günü 13.00’te yapılacak olan seremonik startın ardından 13.30’da sıralama turları ile büyük mücadele başlayacak ve 19.45’te ödül töreni ile son bulacak.

Haskasap: KKTC bayrağı ile yarışacağız
Enver Haskasap: “Ülkemizde yarışarak yeterince tecrübe edindikten sonra önce Rum kesiminde kendimizi denedik, daha sonra İstanbul’da ilk yurtdışı tecrübemizi yaşadık ve hedef büyülterek kendimizi Drift Allstar’da denemeye gidiyoruz. Bir şansızlık yaşamazsak başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Yarış kariyerimiz incelenerek başvurumuzun kabul edilmesi çok önemli. Araçlarımızı Girne limanından çıkardık ve orada KKTC bayrağıyla yarışarak ülkemizi temsil edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473