banner564

Haydi maça

K-PET Süper Ligi’nde hafta sonu oynanacak maçlarla 19’ncu hafta maçları tamamlanacak.

Haydi maça
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

 Bütün dikkatler play-out oynamak istemeyen maçlar üzerinde olacak. Oynamak istemeyen takımların sayısının da çok olduğunu görüyoruz. Bazı takımlarımız için özellikle bu hafta oynayacakları maçlar çok önemli. İlk 4 sıranın dışındaki takımlar alacakları sonuçlara göre her an kendilerini play-out potasınde bulabilirler. Her puanın son derece önemli olduğu haftada cumartesi günü Cihangir-Gönyeli, Doğan Türk Birliği-Yenicami, Lapta-Mormenekşe, Çetinkaya-Mağusa Türk Gücü maçları oynanacak. Pazar günü ise Lefke-Gençlerbirliği-Bostancı Bağcıl-Yeniboğaziçi ve Serdarlı-Küçük Kaymaklı maçları oynanacak. Maçlar saat 14.30’da başlayacak. 

Ev sahibinin olmazsa olmazı (Cihangir-Gönyeli)
Bu maç Gönyeli için değil ev sahibi takım için çok fazla önem taşıyor. Cihangir mutlaka kazanmak zorunda. İyi bir çıkış yakalamasına rağmen son haftayı mağlup tamamladı. Eğer bu maçı kazanamazlarsa hatayı sadece kendilerinde arasınlar. Belki de en zor maçlarından birini oynayacaklar. Gönyeli için söylenecek hiçbir şey yok. Onlar için lig bitmiştir. İyi mücadele etmeleri onlar adına en büyük kazanç olacak. Cihangir Stadı’nda oynanacak maçı Emre Öztaşlı yönetecek.

Haftanın maçını izlemek gerek (Doğan Türk Birliği-Yenicami)
Haftanın maçı olmaya aday bir maç. Lider kazanıp 3-4 hafta sonra mutlu sona ulaşmak istiyor. Zor maçlarından biri olacak. Karşılarında genç olmasına rağmen koşan ve mücadele eden bir takımla oynayacaklar. Son haftalarda iyi oynamasalar da kazanabilecekleri bir maç. Doğan Türk Birliği’nin asıl hedefi kupa olmasına rağmen  en fazla kazanmak istedikleri bir maça  çıkacaklar. Gol atma sıkıntısı yaşamayan ancak beklenenden de fazla gol yiyen bir ekip. Taraftarlarının desteğiyle maçtan istediklerini alarak ayrılabilecekleri gibi, istemedikleri sonucu da alabilirler. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Beklenenden zor olacak (Lapta-Mormenekşe)
Lapta için fazla önem taşımayan, ancak kazanamazlarsa bile, rakibine zor anlar yaşatabilirler. Kadronun deneyimsizliği, çok genç olmasının dezavantajını maç ilerledikçe fazlasıyla yaşıyorlar. Kazanıp ikinci galibiyetlerini almak isteyecekler. Fakat bu o kadar da kolay olmayacak. Mormenekşe rakibinin durumuna bakıp da nasıl olsa kazanırım derse çok şey kaybedebilir. Kadro itibariyle kazanmaları gereken bir maç. Kazanıp artık kendini kupaya vermek isteyecek. İyi oyundan fazla sadece kazanmak artık daha önemlidir. Lapta Şevket Kadir Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Irmak Emin.

Kader maçları (Çetinkaya-Mağusa Türk Gücü)
Play-out potası için haftanın en önemli maçı. Özellikle Çetinkaya için tek puanın kaybı bile onlara çok ama çok şey kaybettirir. Kaybederlerse oluşacak puan farkını kapatmaları mucizelere kalacak. Hiç de iyi oynamayan Çetinkaya lige bedel maçlardan birine çıkacak. Bu stres onlara pahalıya mal olabilir. Mağusa Türk Gücü kazanamazsa bile kaybetmek istemeyecek. Rakibinin kendisine yaklaşmasını istemezse mağlup olmamalı. Play-out potasından kurtulamayacak olsa bile ilerleyen haftalar için avantaj yakalamak isteyecek. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçı Fehim Dayı yönetecek.

Kazanmak önemli (Lefke-Gençlerbirliği)
Lefke yine cezalı maçlarından birine çıkacak. Kendi saha avantajını kullanamayan bir takım. Kupa öncelikli hedefleri olsa bile kazanıp olası play-out tehlikesinden uzak olmak isteyecek. Kadronun darlığına rağmen kendilerini maça konsantre ederlerse kazanabilecek güçleri vardır. Gençlerbirliği için alınacak tek puan çok fazla artı sağlamasa bile kaybetmemek de onlar için önemli. Kazanırlarsa rakiplerinin üzerine çıkacaklar. Kaybederlerse Cihangir’in kazanması halinde play-out potasına girecekler. Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçın hakemi Serdar Bilgimer.  

Ev sahinin zor maçı (B.Bağcıl-Yeniboğaziçi)
B.Bağcıl kendi evinde kazanmak zorunda. Topladığı 26 puan onları fazlasıyla rahatsız ediyor. Kupadan elenmeleri onların avantajı olabilir. Deneyimli kadronun maçta kendini göstermesi gerekir. İstedikleri golü erken bulurlarsa maçtan istedikleri sonuçla ayrılabilirler. Rakipleri çok tehlikeli bir takım. Yeniboğaziçi rakibine oranla çok daha rahat. Play-out korkusu onlar için tehlike olmaktan çıktı. Alabilecekleri tek puan bile onları fazlasıyla rahatlatır. Belki fazla gol atıyorlar, ancak kolay gol de yemezler. Ligdeki durumları çok iyi. İyi bir maç izlettireceklerine inanıyoruz. Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda oynanacak maçta Osman Özpaşa düdük çalacak.

Hedefleri farklı (Sedarlı-K.Kaymaklı)
Serdarlı için olmazsa olmaz bir maç. İkinci devrede istedikleri puanları alamadılar. Kazanıp altındaki rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Kaybeder rakipleri kazanırsa işleri çok daha  zor olacak. Rakiplerinin hedefi kupa olsa bile onlar da kazanmak isteyecekleri için kolay maç olmayacak. K.Kaymaklı’nın aklı her ne kadar da kupada olsa bile kazanıp sıralamadaki yerini kaybetmek istemeyecek. Gençleri her geçen hafta takıma biraz daha alışıyorlar. Bu maç son iki haftadaki kadar kolay olmayacak. Kaybederlerse attaki rakiplerinin nefesini fazlasıyla hissetmeye başlayacaklar. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’ndaki maçın hakemi Kerem Eran. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474