banner564

Her şey puan için

2017-2018 Süper Lig Futol sezonunda birçok kulüp şampiyonluk hedefleyerek lige başlıyor

Her şey puan için
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Uzun bir aradan sonra takımlarımız yeşil sahalarda puan mücadelesi vermeye başlıyorlar. Biten sezonda olduğu gibi bu sezon yine ligimiz 16 takımlı olacak. Takımlarımız yeni sezona hazırlanırken takımlarını da güçlendirdiler. Belli oluyor ki şampiyonluk mücadelesi verecek olan takımların sayısı bu sezon daha fazla olacak.
 Sezonun ilk maçı gece maçı olarak Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı arasında oynanacak maç ile başlayacak. Aynı şekilde iki şampiyon adayı Mağusa Türk Gücü ve son şampiyon Yenicami arasında oynanacak.
 Gece maçlarının başlama saati 19.00, gündüz maçları ise 16.00’da başlayacak.

K.Kaymaklı-G.Gücü (Her sonuç çıkabilir)
 Başkentin iki takımının mücadelesi sezonun ilk maçı olması nedeniyle mutlak favorisi yok. K.Kaymaklı rakibine oranla kağıt üzerinde daha güçlü bir kadroya sahip olsa da her şeyin maç içinde belli olacağı unutulmamalı. Şampiyonluk mücadelesinde olmak istiyorlarsa kazanmaları gereken bir maç olduğunu iyi bilmelidirler.
 G.Gücü her zaman mütevazi bir takım görüntüsünde. Dar ve sınırlı kadrosu ile biten sezonda kümede kalmayı başararak bu lig için iyi bir tecrübe kazandı. Onlar da her takım gibi sezona iyi başlamak isteyecekler. Rakiplerinden puan alırlarsa da hiç kimse şaşırmamalı.
 Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maç saat 16.00’da başlayacak.

Lefke-Y.Boğaiçi (Ev sahibi daha avantajlı)
  Karadağ’daki maçta ev sahibi takımı saha avantajı nedeniyle az da olsa maçın favorisi durumunda. Her takım gibi onlar da lige puan veya puanlarla başlamak isteyecek. Onları çok iyi tanıyan bir teknik adamla çalışmaları onların en büyük avantajı. Mutlaka kazanırız diyerek maça çıkarlarsa hayal kırıklığı yaşayabilirler.
 Yeni Boğaziçi tekrar Süper Lige dönerek büyük bir başarı sağladı. Aynı teknik adamla bu ligde mücadele edecekler. Geçmiş yıllardaki sorunlarından arınmaları halinde başarılı olabilirler. Lefke karşısında işleri belki de beklerinden de zor olabilir. İnanırlar ve kendilerine güvenerek oynarlarsa istediklerini alabilirler.
 Lefke 16 Ağustos Stadı’nda oynanacak maç saat 16.00’da başlayacak.

Mağusa Türk Gücü-Yenicami (Kaybeden sadece 3 puan kaybetmeyecek) 
 Son iki yılın şampiyonlarının karşılaşacağı maçın favorisi yok. Ev sahibi saha avantajını kullanarak kazanmak isteyecek. Çünkü kurdukları yeni takım ile mutlak şampiyon olmak istiyorlar. Mağlubiyetle başlamak onlar adına hiç ama hiç iyi olmayacak.
 Yenicami kadrosundan fazla oyuncu kaybetmemesine rağmen özellikle defans hattındaki sıkıntıları onları zora sokabilir. Güçlü rakipleri karşısında deplasmandan alabilecekleri puan veya puanlar onların lige daha iyi başlamalarını sağlayacak. Surlardan çıkmak kolay olmayacak.
 Mağusa Canbulat Stadı’ndaki maçın başlama saati 16.00.

Merit Alsancak Yeşilova-Doğan Türk Birliği (Komşuların mücadelesi) 
 Çok uzun yıllar sonra en üst ligde mücadele edecek olan Merit Alsancak Yeşilova bu ligin havasına alışmak, ligde nasıl bir mücadele edeceğine karar vermek için lige iyi başlamak zorunda. Çünkü bu lig onların uzun süre mücadele ettikleri ligden çok çok zor. Kötü başlarlarsa zor günler geçirebilirler.
Doğan Türk Birliği yine bu ligin en tehlikeli takımlarından biri. Uzun yıllar beraber oynamanın avantajını kullanıyorlar. Rakipleri karşısında maçın favorisi olmalarına rağmen, böyle takımlar karşısında özellikle de ilk maç olması nedeniyle beklemedikleri sonuçlarla da karşılaşabilirler.
Alsancak Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’nda oynanacak maç saat 16.00’da.

GAÜ Çetinkaya-Ozanköy (Ev sahibi kayıp istemiyor)
 GAÜ Çetinkaya oluşturduğu kadro ile sezonu mutlaka şampiyonlukla tamamlamak istiyor. Bu hedefle de yola çıktılar. Kendi evinde ligin çok yeni takımı karşısında kazanabilecekleri bir maç. Yaşanabilecek tek puan kaybı bile onları fazlasıyla rahatsız edebilir.
 Süper Lige dönüşü çok uzun yıllar alan Ozanköy’ün rakibi karşısında işi gerçekten çok zor. Gülü rakipleri karşısında onlar da neler yapabileceklerini merak ediyorlar. Rakiplerinin isminden korkmadan oynarlarsa puan alabilme şansları olabilir. Dar bir kadroya sahip olmaları onları uzun lig maratonunda sıkıntı yaşatacak gibi.
Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maç saat 16.00’da başlayacak.

G.Birliği-Yalova (İzleyenler zevk alacak)
 Kendi evinde her zaman maçın favorisi olan G.Birliği, koyduğu hedefe ulaşmak isterse bu maçı kazanmak zorunda. Beraber oynamanın avantajını saha avantajı ile birleştirirlerse kazanmamaları için bir neden yok. Ancak karşılarında da biten sezonun kupa finalisti olduğunu da unutmamalıdırlar.
 Yalova birçok oyuncusunu kaybetmesine rağmen yine de iyi bir takım oluşturdu. Rakipleri ile çok zor bir mücadeleye girecekler. Rakibi karşısında daha sakin ve kendilerine güvenerek oynarlarsa istedikleri puan veya puanlar alabilirler.
 İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maç saat 16.00’da başlayacak.

T.Ocağı-Cihangir (Geceye renk katabilecek bir maç)
 Geçe maçı olarak oynanacak maçlardan biri. T.Ocağı Kıbrıs Koopbank Kupası’ndan sonra Süper Kupa’yı da kazanarak lige büyük bir moralle başlayacak. Saha avantajını kullanabilecek bir takım. Kendi evinde kesinlikle kaybetmek istemez. Kaybederlerse moral bozuklukları ile birlikte birçok problemle de karşılaşabilirler.
 Cihangir her zaman her maçı kazanabileceği gibi kaybedebilecek bir takım. Karşılarında çok moralli ve kazanma arzusu fazla olan bir takım olacak. yakalayabilecekleri fırsatları değerlendirirlerse kazanmamaları için hiçbir neden yok. Yeni hocaları ile lige neler yapabilecekleri alacakları puan veya puanlara da bağlı olacak.
Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’ndaki maç saat 19.00’da başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474