banner564

Kriz kapıda

Devletin futbola yapacağı katkıyı 5 milyondan 4 milyona düşürmek istemesi kulüpleri harekete geçirdi

Kriz kapıda
banner598

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu devletin kulüplere daha önceden söz verilen 5 milyon değil 4 milyon verilebileceğini bildirmesinin ardından Kulüpler Birliği de yarın akşam acil toplantı çağrısı yaptı.

Hakem ve görevli ödemeleri şahsi borçlanmayla ödendi
Hüseyin Özgürgün döneminde bu yıl verilecek katkının 5 milyon olacağını ve kulüplerinde buna göre plan yaptıklarını belirten Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu bugüne kadar federasyon yönetimi tarafından yetkilendirilerek şahsi borçlanmaya gittiğini ve hakem ve diğer görevlilerin ödemelerini bu şekilde yapıldığını kaydetti.
Sertoğlu bundan sonra borçlanmaya gitmeyeceğini ve kararın kulüpler tarafından verileceğini kaydetti.

Gerekirse futbol duracak
Sertoğlu açıklamasında federasyonun ve kulüplerin her türlü olumsuzluklara rağmen ülkedeki gençlere spor yaptırmak için uğraştıklarını belirterek kulüplerin alacakları kararı bekleyerek “Gerekirse ülkede futbol duracak” dedi.

Sertoğlu’nun yayınladığı basın bildirisi şöyle:
“Bilindiği üzere KTFF ve ona bağlı üye kulüpler çok ciddi maddi imkânsızlıklar içerisinde ülkenin geleceğini teşkil eden binlerce gence spor yaptırmak için canla başla mücadele etmektedir. Ülkenin içerisinde bulunduğu kötü ortamdan etkilenen gençlik, kulüplerimizin onlara sahip çıkmasıyla boş zamanlarda birçok kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapmaktadır. 
Devleti idare edenler de kendi görevleri olan gençliğe spor yaptırmak görevini üstlenen kulüplerimize maddi katkı yaparak onların ayakta kalmasını sağlamaktadır. 
Bu katkıların bir yıl önceden kulüplere ne kadar olacağı söylenir kulüplerimiz de buna göre maddi durumunu düzenlerler. 
Geçen yıl hükümet adına görevde olan Sayın Başbakan üye kulüplerimizi toplayarak (Süper lig ve 1. Lig) bu yılki katkının 5,000,000.-TL (Beş Milyon Türk Lirası) olacağını söylemiş ve kulüplerimiz de buna göre mali hesaplarını yapmıştır. 
Fakat geçen zaman içerisinde ülkede bir seçim yaşanmış ve yeni bir hükümet kurulmuştur. Yeni atanan Spor Dairesi Müdürü arkadaşımız geçmiş hükümetin söz verdiği ve Federasyon aracılığı ile kulüplere ödenmesi gereken  5,000,000.-TL ( Beş Milyon Türk Lira)’yı  kulüplere vermeyi uygun bulmadıklarını bunun yerine geçmiş yılda verilen 4,000,000.-TL (Dört Milyon Türk Lirası) verebileceklerini tarafıma bildirmiştir. 
Buna göre yeni protokol imzalamamızın gerektiğine vurgu yapmıştır. Ben de ilgili paranın kulüplere söz verilen para olduğunu benim böyle bir protokole imza atma yetkimin olmadığını, bunu Kulüpler Birliği’ne aktaracağımı ve kararı kulüplerin vereceğinin kendisine bildirdim. 

2017-2018 futbol sezonu ikinci devresinin ortalarına geldiğimiz bu günlerde mevcut karşılaşmaların yapılabilmesi için rutin olan hakem, sağlıkçı, saha komiseri ve gözlemci paralarının kulüpler tarafından ödenememesinden dolayı Yönetim Kurulumuz, bana borçlanma yetkisi vermiş ben de yerel bir bankadan şahsi borçlanma yaparak kulüplerimizin adına bu arkadaşlarımıza gerekli ödemeleri yapmış bulunmaktayım. Bu hafta içerisinde yine bu arkadaşların ödenmesi gerekmekteydi ve ben yine şahsi borçlanma yaparak hafta sonundan önce kulüplerimizin adına bu arkadaşları ödemeyi planlıyordum. Yine mevcut kulüp başkanlarımız da ayni şekilde şahsi borçlanmalarla kulüplerimizin giderlerini karşılamaktadır. Ancak gelinen bu aşamada bizler ülkede futbol durmasın, binlerce genç spor yapmaktan men olmasın diye yapmamamız gerekenleri yaparken, ülkeyi yönetenlerin yapması gerekenleri yapmamasından dolayı bu haftaki ödemeleri borçlanarak yapmayacağımı, mevcut ödemeleri kulüplerin bir şekilde yapması gerektiğini Kulüpler Birliği yönetimine bildirmiş bulunmaktayım. Kulüplerin vereceği kararı bekleyip buna göre Yönetim Kurulumuzda alınması gereken tüm kararları alacağımızı bildirir, saygılar sunarım.”   

Köseoğlu kabul edilemez bir durum
Kulüpler Birliği başkanı Kemal Köseoğlu ise konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada olayın kabul edilemez olduğunu belirterek “Zaten kulüplerimiz zorda. Verilecek katkının azaltılması kulüpleri kaosa sürükler. Yarın akşam acil toplantı çağrısı yaptık. Konuyu enine boyuna konuşup değerlendireceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473