banner564

Kriz servet kaybettirdi

Ruble'nin aşırı değer kaybı, Arsenal’in çoğunluk hisselerinin sahibi Alişer Usmanov ile Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'i de vurdu

Kriz servet kaybettirdi
banner598
Rusya para birimi Ruble'nin kriz nedeniyle aşırı değer kaybı, Arsenal’in çoğunluk hisselerinin sahibi Alişer Usmanov ile Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'i de vurdu.
Ukrayna'da Amerika ve Batılı ülkeleriyle karşı karşıya gelen ve yaptırımların uygulanması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Rusya'daki mali kriz, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich ile Arsenal'in çoğunluk hisselerinin sahibi Özbek asıllı Alişer Usmanov'u da vurdu. Rus para birimi Ruble'nin aşırı değer kaybetmesi bu iki milyarderin servetinde hatırı sayılır bir azalmaya neden oldu. 
Kişisel serveti bir zamanlar 13.4 milyar Dolar olan; ancak şimdi yüzde 33 düşüşle 6.8 milyar Dolar’a gerileyen Arsenal hisselerinin büyük kısmının sahibi Alişer Usmanov, en çok etkilenen isim oldu. Ruble'nin aşırı değer kaybının sonucunda Usmanov, son 48 saat içerisinde 809 milyon Dolar kaybetti.
Usmanov'un yanısıra Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in servetinde de erime yaşandı. Rus işadamının son 48 sasatteki kaybı 449.5 milyon Dolar oldu. Abramovich'in 2014'teki servetinde toplam 1.6 milyar Dolar'lık kayıp olurken, toplam serveti 12.8 milyar Dolar'a geriledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474