banner564

Kyrenia Off Road ile yollar şenlenecek

Magic Touch Afrodisia Cyprus Rally 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşiyor

Kyrenia Off Road ile yollar şenlenecek
banner598
Kyrenia Ofroad Derneği tarafından organize edilen Magic Touch Afrodisia Cyprus Rally 2017 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili dün Lefkoşa Golden Tulip Otel’de basın toplantısı gerçekleştirildi.
 Basın toplantısında KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Kyrenia Off Road Derneği Başkanı Hakan Denizalp, Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü (KKOK) Sportif İşler Sorumlusu ve Afrodisia 2017 Yarışma Komiseri İrfan Topçu ve Magic Touch Direktörlerinden Özlem Eminoğlu da hazır bulundu. 

517 Kilometrelik parkurda gerçekleşecek
Kyrenia Off Road Derneği ve Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün sportif direktörlüğünde ilk kez 201 yılında yapılan ve bu sene 4‘üncüsü düzenlenecek olan Magic Touch Afrodisia Cyprus Rally 2017 bu yıl 517 km’lik, 7 etap Off Road parkurunda gerçekleşecek.
Yarışma boyunca toplam 7 özel etap geçilecek. Cumartesi günü 2 seyirci parkuru, pazar günü ise 1 seyirci parkuru koşulacak.

Yarışma 5 gün sürecek
Yarışma boyunca toplam 45 alt ve üst düzey görevli yarışmada görev yapacak. Toplam 25 araç (11 Raid ve 14 Ralli katagorisi olmak üzere) yarışacak. 12, 13, 14 ve 10 Ekim 2017 tarihleri arasında Girne MagıcTouch önünde saat 17.30’da start alacak.
Finish ise yine Girne Magıc Touch önünde 15 Ekim 2017 tarihinde 17.30’da yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

“Senin yarışın senin heyecanın” sloganı ile devam eden ve Kuzey Kıbrıs’ın en büyük motor sporları organizasyonlarından olan yarış Ralli ve Raid olarak 2 ana kategoriden oluşacak. 

Ralli pilotlarına start sırasında verilecek yol notları kitapçığı ile gidecekleri rotalar çıkartılarak açık etaplarda hız limitleri ile kapalı etaplarda ise zamana karşı yarışmalar yapılacak. 
Raid katagorisi ise ekipler tarafından kendilerine verilen yol notları ile yönlerini bularak en kısa mesafede finish çizgisine ulaşmak şeklinde yapılacak. Yarışa Güney Kıbrıs’tan da bir yarışmacının katılımı bekleniyor. 

Kyrenia Off Road Derneği Başkanı Hakan Denizalp: Alnımızın akı ile çıkacağız  
Kyrenia Off Road Derneği Başkanı yaptığı konuşmada “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ses getirecek yarışları yapmaya devam edeceğiz. Bizler bu görevleri büyük bir özveri ile yapıyoruz. Sponsorlarımıza, katkı koyanlara ve Güzelyurt Belediyesine de çok çok teşekkür ederiz. Seyircilerin de yarışları izleyebileceği yerleri belirleyip onların yarışları daha rahat izlemesini sağlayacağız. Bu yarışlardan da alnımızın akı ile çıkacağımıza yürekten inanıyorum.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu: Desteğimiz devam edecek 
  Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da konuşmasında 4 yıl boyunca destek verdikleri yarışa bu yıl yine destek vereceklerini belirtirken, amaçlarının gençlerimizi sokaklardaki kötü alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474