banner564

Mete Adanır unutulmadı

Kıbrıs Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Mete Adanır ölümünün 28. yılında kabri başında anıldı

Mete Adanır unutulmadı
banner598
Kıbrıs Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Mete Adanır ölümünün 28. yılında kabri başında anıldı.
Lefkoşa Kabristanlığında gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Mete Adanır Vakfı Başkanı Eralp Adanır geçmiş yıllarda hep sitem ettiklerini ancak 2016 yılında yapılanlarla bu yıl mutlu olarak anma töreeninde bulunduklarını kaydetti.
Adanır, 2016 yılı içerisinde Girne 20 Temmuz Stadı’na Mete Adanır’ın isminin verildiğini ve ilk kez bir spor heykelinin yapıldığını söyleyerek “Yakın Doğu Üniversitesi bir tarih müzesi yapmak için çalışmalar yapıyor. Ve bu müze içinde de Mete Adanır için bir köşe ayrılması bizi duygulandırmıştır. Yine Milli Eğitim Bakanlığının Mete Adanır’ın hayatının kitaplarda yeralacak olması da bizleri sevindiren başka bir olaydır” dedi.
Anma töreninde Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Kıral, Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Salih Işık, Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskopulu ve Spor Yazarı Çelen Oben birer konuşma yaparak Mete Adanır’ın kişiliği, sporculuğu ve Mete Adanır için yapılanlar anlatıldı.
Tören dua okunmasıyla sona erdi.
Öte yandan Doğan Türk Birliği bugün oynanacak olan Doğan Türk Birliği Gençlik Gücü maçı öncesinde saat 13.00’te Mete Adanır’ın Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda bulunan heykeline çelenk koyacak.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473