banner564

Millilerden 14 galibiyet

Türkiye Badminton Şampiyonası’nda mücadele eden sporcularımız önceki akşam yurda döndü

Millilerden 14 galibiyet
banner598
Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında 15 Yaş Badminton Milli Takımımız 14 galibiyet alarak önceki akşam yurda döndü.
Ankaranın Pursaklar Spor Salonunda 9 Ağustos2ta başlayan 15 Yaş Altı Badminton Şampiyonasına katılan KKTC Badminton Milli Takımımız ilk gün çıktığı 12 tekler maçından 9 galibiyet almıştı. 
Sabah 10.00 da başlayan maçlar gece 21.00’e kadar sürerken Milli Takımımızda erkeklerde sırasıyla Vedat Özkıran, Seymen G. Deniz, Doğa Tehdit ve Kaan Benli galibiyet alarak tur atladılar. Bayanlarda ise Deniz Yüksekbaş, Sıla Hacıarif 2 galibiyet ve Perin Dinç 2 galibiyet alarak tur atlayan diğer sporcularımız oldular. İkinci gün ise çift erkekler maçlarında Kaan ve Vedat galip gelirken çift kızlarda ise Nisan ve Aycan galibiyetle ayrıldı. Tek Erkeklerde tur atlayan  Seymen Deniz, Kaan Benli ve Doğa Tehdit  galibiyetle ayrılırken diğer oyuncularımız oldu. 

Toplam 14 galibiyet aldılar
Turnuvanın üçüncü gününde maçlarını kaybeden oyuncularımız toplamda aldıkları 14 galibiyetle turnuvayı tamamladılar. Turnuvanın ikinci gününde Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile maçları birlikte izleyen Federasyon Başkanı Fırat Deniz  kendilerine malzeme yardımında bulunan Özmekike teşekkür mahiyetinde üzerinde KKTC Badminton Federasyonu logosu ve Türkiye Badminton Federasyonu logosu olan havlu hediye etti. 

Sporcularımız tecrübe kazandı
Başkan Deniz turnuvaya 650 sporcunun katıldığını ve sporcu sayısının çok olması nedeni ile sporcuların daha çok maç yapma olanağı bulduğunu bunun da çocuklarımızın tecrübe kazanması açısından önemli olduğunu belirtti. Sporcuların da gayet mutlu olduklarını belirten başkan Deniz çok yoğun bir döneme girdiklerini ve bu yorucu dönem içerisinde çocukların sevinçli ve mutluluğu bu yorgunluklarını unutturduğunu  belirtti. Ayrıca son gün Rexona firmasının Avrupa Basketbol Şampiyonasına katılacak Türkiye Basketbol Milli Takımına destek veren tanıtım organizasyonuna katılan Badminton Milli Takımımızın sporcularına birer atkı hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474