banner564

“On parmağında on marifet”

Bir kadın olarak üç sporu birden yaparak büyük takdir toplayan Ayşe başarının sırrını Diyalog’a anlattı

 “On parmağında on marifet”
banner598
Süleyman REBGE
Ülkemizin yetiştirdiği önemli sporculardan olan Ayşe Mullacuma futbol tenisi, futsal ve hentbol sporlarını bir arada yaparak inanılması güç bir spor hayatı yaşıyor.

 “Futbol tenisinde Türkiye şampiyonu ve Dünya ikincisi”
Ayşe Mullacuma sporculuk hayatında birçok ulusal ve uluslararası başarı kazanarak ülkemizi temsil etti. Ayşe Mullacuma futbol tenisinde Türkiye şampiyonu olurken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde organize edilen Futbol Tenisi Şampiyonası’nda teklerde ikinci gelerek inanılması güç bir başarıya imza attı. Ayşe Mullacuma futbol tenisine ülkemizin daha çok yatırım yapması gerektiğini söylerken eğer gerekli yatırımlar yapılırsa bu alanda dünyada söz sahibi olabileceklerini söyledi.

“Futsalda takımının yıldızı”
KKTC Üniversiteler Futsal Şampiyonası’nda takımının şampiyon olmasında önemli rol oynayan Ayşe bu alanda Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından organize edilen “Cup Of Nation” turnuvasında da birçok şampiyonluk yaşayarak gol kralı oldu.

“Hentbolda kazanmadık kupa bırakmadı”
Henüz 24 yaşında olan ve bir çok başarı elde eden Ayşe Mullacuma için en önemli spor hentbol. Bu spor dalında senelerdir Doğu Akdeniz Üniversitesi adına yarışan ve tüm kupaları kazanan Ayşe ayrıca lise yıllarında da şampiyonluklar elde etti. Aynı zamanda plaj hentbolunda oynayan Ayşe Mullacuma takımının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473