banner564

Ortam gerildi

U-15 Ligi yarı final maçında GAÜ Çetinkaya ile Yenicami teknik adamları arasında yaşanan kavgada iki taraf da kendini savundu

Ortam gerildi
banner598
Hamit SAKALLI
U15 Ligi’nde Yenicami ile GAÜ Çetinkaya arasında oynanan mücadele sonrasında çıkan olaylar nedeniyle iki camia arasındaki ilişkiler gerildi. Olaylarla ilgili olarak her iki camia da sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

Yenicami: Artık yeter
Yenicami yönetim kurulu sosyal medyada yaptığı açıklamada U 15 YAK-GAÜ Çetinkaya yarı final maçı sonrasında yaşananları kınadıklarını, galibiyetle gelen sevinci ve gururu yaşamaları gereken bir ortamda oyuncularının otobüse girerken yaşadıkları saldırıyı konuşmanın kendilerini üzdüğünü ifade etti. Yenicami yönetim kurulu, Ünal Kaya’ya Süper Lig’in son maçında yapılan saldırıya da değinerek yine bir Çetinkaya maçı sonrası Burcan Cantaş’a darp girişimini yaşamalarını kabul edilemez bir durum olarak niteledi. Yenicami yönetim kurulu, U15 gibi liglerin kuruluş amacının gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları ahlaklı ve topluma faydalı bireyler haline getirmek olduğunu belirterek bundan dolayı yöneticilerin davranışlarının gençlerimizin örnek alabilecekleri seviyede olması gerektiğine vurgu yaptı.

Gençlerimize vermek istediğimiz mesaj bu mu?
Yenicami yönetim kurulu, “yetiştirmek istediğimiz gençliğe vermek istediğimiz mesaj küfür, saldırganlık ve kaybedilen bir maç sonunda taşkınlık çıkarmanın doğru olduğu yönünde midir? Yoksa, maçların sonuçlarında kazanma yanında kaybetmenin de olası olduğu ve önemli olanın her iki sonucu onurlu bir duruşla karşılamanın olduğu mudur?” sorusunu sorarak gerek federasyon gerekse de polis nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Çetinkaya kulübünü açıklama yapmaya davet ediyoruz
Yenicami yönetim kurulu maç sonunda çıkan olaylara değinip kınadıktan sonra GAÜ Çetinkaya kulübünü şu sözlerle açıklama yapmaya davet etti: “Çetinkaya Kulübü ezeli ve ebedi dostumuzdur. Aramızdaki rekabet tatlı sert olabilir. Ancak son zamanlarda bu güzel rekabetin şiddete dönüştürülmesi üzücü ve endişe vericidir. Oyuncumuz Ünal Kaya’ya Süper Ligin son maçında yapılan fiziki darbı gerçekleştiren Çetinkaya oyuncularına kulüpleri tarafından ceza verilmediğini üzülerek gördükten sonra şimdi de U15 maçı sonunda yaşanan ve kabul edilemeyecek düzeydeki olaylardan sonra Çetinkaya yönetiminin yapacağı açıklamayı merakla bekliyoruz. Kulübümüz her iki olayla ilgili olarak Çetinkaya Kulübü’nün en azından üzüntülü olduklarını belirten bir açıklama yapmasını beklemektedir.”

GAÜ Çetinkaya’dan açıklama
GAÜ Çetinkaya yönetimi, Yenicami yönetim kurulunun sosyal medyada gerçekleştirmiş olduğu basın açıklamasından sonra kendilerini açıklama yapmaya davet etmesi üzerine GAÜ Çetinkaya antrenörü Bilbay Geceyatmaz’ın yüzündeki darbeleri gösteren bir fotoğrafını yayınlayarak Yenicami’ye cevap verdi. GAÜ Çetinkaya yönetimi bu fotoğrafı paylaşıp YAK yönetiminin basın bildirisine sadece bu fotoğrafla cevap vereceklerini ve yasal haklarının saklı olduğunu ifade etti.



Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474