banner564

Özbek mali tabloyu sundu

Galatasaray Kulübü Başkanı, UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso ile görüştü

 Özbek mali tabloyu sundu
banner598
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Finlandiya'da UEFA yetkilileri ile bir araya geldi. 
Olağan UEFA Kongresi için Helsinki'ye giden Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, burada UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso ile görüştü. Toplantıda önümüzdeki sezon için UEFA ile yeni bir anlaşma yapma hazırlığında olan Galatasaray Kulübü'nün finansal durumu görüşüldü. Özbek, sarı kırmızılı kulübün mali tabloları ile ilgili Traverso'ya bilgi verdi.
UEFA yetkilileri, eylül-ekim aylarına kadar Galatasaray'ın tablolarının inceleneceğini belirtti. Dursun Özbek, bu sezon için UEFA tarafından uygulanan 65 milyon Euro'luk sınırın aşılmadığını ve ilerleyen yıllarda da Galatasaray'ın mali açıdan sıkıntı yaşamaması için olağanüstü bir çaba gösterdiklerini yetkililere iletti.
Başkan Dursun Özbek, Mali Genel Kurul öncesi de İsviçre'de UEFA yöneticileri ile bir araya gelmiş ve kulübün mali tablolarını detaylı şekilde aktarmıştı. Özbek, Mali Genel Kurul'da yaptığı açıklamada UEFA kupalarına katılmama gibi bir tehlikenin kesinlikle olmadığını söylemişti.
NTV Spor'a konuşan Özbek, kulübün mali yapısıyla ilgili UEFA yetkilileriyle görüştüklerini belirtirken, "Galatasaray, önümüzdeki 3-4 yılı rahat getirecek. UEFA şeffaflık istiyor, Galatasaray da bu yönden takdir görüyor. Bir daha ceza almak istemiyoruz. Sadece biz değil, her kulüp böyle yapmalı" şeklinde konuştu. UEFA ile yeni bir anlaşma yapmak istediklerini ifade eden Özbek, bu doğrultuda görüşmelere başladıklarını ve yol bir haritasını çizmeye çalıştıklarını ekleyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473