banner564

Puan farkını 5’e çıkardı

Ligin 26 haftalık periyoduna bakıldığında lider durumda olan Yenicami’nin fark yarattığı görünüyor

Puan farkını 5’e çıkardı
banner598

Abdullah ZAİFOĞLU

K.Pet Süper Lig’de artık son 360 dakikaya girilirken bazı takımlarımızın puan kaybına hiç tahammülü kalmadı. 
Zirvede haftalardır kazanamayan Yenicami kendileri için çok kritik Binatlı maçını kazanarak, olası puan kaybı ile rakiplerinin ona biraz daha yaklaşmasına izin vermedi. Rakipleri ile son 4 haftaya girilirken de puan farkını 5’e çıkardı.
Kalan maçlarına baktığımızda bundan sonra şampiyonluğu kaptırması biraz zor. Son 3 lig maçında aldığı 3 beraberlikten sonra Binatlı’yı mağlup etmeyi zor da olsa başardı.
Kümede kalma mücadelesi veren takımların sayısı bu hafta itibarı ile çok fazla. Lefke, Cihangir, Baf Ülkü Yurdu, T.Ocağı, Magosa Türk Gücü, G.Gücü  ve G.Birliği play-out oynamamak için puanlara ihtiyaçları var. Son 3 sırada yer alan Yalova, Y.Boğaziçi ve Ozanköy takımlarından 2 tanesi ligi son 2 sırada tamamlayacak gibi.
Ligin ilk yarısını Yalova, Y.Boğaziçi ve Ozanköy yine son 3 sırada tamamlamışlardı.   

Liderlik koltuğunda en çok kalan takım Yenicami
İlk yarıyı 30 puanla lider tamamlayan Yenicami, geride kalan 26 hafta sonunda 55 puanla yine  lider durumda. İlk yarıda 4’ncü hafta liderlik koltuğuna oturan Yenicami, daha sonra 14’ncü hafta bu koltuğa oturdu. O haftadan itibaren de bu koltuktan hiç inmedi ve son 13 haftası arka arkaya olmak üzere 14 haftadır bu koltukta oturuyor.
İkinci yarıda en fazla galibiyeti 7’şer galibiyetle Yenicami, Doğan Türk Birliği ve Merit Alsancak Yeşilova takımları aldılar. En az galibiyeti ise 1’er galibiyetle Yalova, Y.Boğaziçi ve G.Birliği aldı. 

Y.Boğaziçi ve Ozanköy düşme potasından çıkamadılar
İkinci yarıda en fazla puanı 25 puanla Yenicami alırken, en az puanı 4 puanla G.Birliği aldı. Bu devreden fazla golü ise 27 golle Lefke attı. Y.Boğaziçi ise 10 golle en az gol atan takım oldu. Y.Boğaziçi ve Ozanköy ilk yarının son maçı ile birlikte gelinen 26’ncı hafta sonunda küme düşme potasından hiç çıkamadılar.
  Yenicami ikinci yarıda hiç mağlup olmazken G.Birliği 9 mağlubiyetle en fazla mağlup olan takım olurken, Y.Boğaziçi ve Ozanköy 8’er mağlubiyetle onu takip ettiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474