banner564

Puanlar “BAL” gibi

K.Pet Süper Lig’de geriye sayımın başladığı haftalardayız.

Puanlar “BAL” gibi
banner598
(A.Zaifoğlu)

 Takımlarımız her maça büyük hesaplar yaparak çıkacak. Alınacak veya kaybedilecek her puanla birlikte atılacak veya yenecek her golün değeri çok büyük. Hafta sonun yine çok önemli maçlar oynanacak. Zirve mücadelesinden fazla alt sıralardaki takımların maçları önem kazanmaya başladı. Play-out oynamamak için birçok takımımız için çok zor maçlar oynanacak. Cihangir-Küçük Kaymaklı, Mormenekşe-Mağusa Türk Gücü ve Çetinkaya-Doğan Türk Birliği maçları bugün oynanacak. Gönyeli-Yeniboğaziçi, Serdarlı-Yenicami, Lapta-Gençlerbirliği ve Bostancı Bağcıl-Lefke maçları yarın oynanacak. Tüm karşılaşmalar saat 14.00’da başlayacak. 

Mutlaka izlenmeli (Cihangir-Küçük Kaymaklı)
Son haftaların başarılı takımı Cihangir, Bostancı Bağcıl deplasmanından galibiyetle dönerek çıkışını sürdürdü. Kendi sahasındaki K.Kaymaklı maçını da kazanıp çıkışına devam etmek isteyecek. Onlar için kazanmak adına çok önemli bir maç. K.Kaymaklı son iki haftada istediği sonuçları alamayan bir takım. Takımda birçok genç oyuncuya yer veriyorlar. Küçük Kaymaklı çok zor geçecek maçtan puansız ayrılması halinde moral olarak da geriye düşecek ve rakiplerinin de iştahını kabartacak. Haftanın bu önemli maçını Savaş Tilki yönetecek.

3 puandan fazlası (Mormenekşe-Mağusa Türk Gücü)
M.Menekşe kendi sahasında oynayacağı maçı mutlaka kazanmak isteyecek. Kazandığı zaman üst sıralarda kalıp bundan sonraki maçlara daha rahat çıkacak. Geniş bir kadroya sahip olmasalar da birlikte oynamalarının avantajını kullanacaklar. M.Menekşe galibiyete daha yakın. M.Türk Gücü yaptığı transferlerle ilk yarıya oranla daha güçlü bir takım oluşturdu. Çok zor bir deplasman maçı onları bekliyor. Alınacak tek puan bile onlar için kar olacak. Kaybederlerse daha zor durumlara düşecekler. Haftanın maçı olmaya aday maçta Kerem Eran düdük çalacak.

Hedefleri çok farklı (Çetinkaya-Doğan Türk Birliği)
Çetinkaya zorlu Leke deplasmanında 3 puanı son dakikalarda kaybetti. Aldığı beraberlik bile onlar için büyük moral oldu. İlk devreye oranla daha iyi bir takımları var. Maçtan puansız ayrılırlarsa, rakiplerinin kazanması halinde çok daha zor durumlara düşecekler. Karşılarında genç ve çok koşan bir takım bulacaklar. D.Türk Birliği ise beklemediği puan kayıplarını bu maçta telafi etmek isteyecek. Bunu başaracak güçleri de var. Hedefleri ligi ikinci sırada tamamlamak ise böyle maçları kazanmaları gerekir. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Mehmet Sezener.

Kolay olmayacak (Gönyeli-Yeniboğaziçi)
Gönyeli artık maçları tamamlamak için mücadele eden bir takım. Gol atmakta çok zorlanıyorlar. Takımın çok genç oyunculardan oluşması maçlardaki en büyük dezavantajları. Henüz galibiyet alamayan bir takım olsa bile böyle takımlar her zaman çok tehlikeli olur. Böyle örnekleri daha önceki yıllarda çok gördük. Galibiyetle tanışmak isteyecekleri bir maç. Y.Boğaziçi rakibinin sıralamadaki yerine bakıp maça çıkarsa beklemediği bir sonuçla karşılaşabilir. En zor maçlarından birine çıkacak. Erken gol bulurlarsa maçı kolaya çevirebilirler. Gönyeli Ali Naci Karacan Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Irmak Emin.

Liderin zorlu sınavı (Serdarlı-Yenicami) 
Serdarlı topladığı puanlarla rahat bir durumda değildir. Deplasman beraberliği birçok olumsuzluğu silmiş gibi görünüyor. İyi mücadele eder, bulabilecekleri fırsatları değerlendirirlerse puan alabilirler. Kaybederlerse play-out için daha büyük endişeler duyacaklar. Liderin zor maçlarından biri. Kulüpte bazı sorunlar olmasına rağmen zirvedeki yerlerinde çok rahattırlar. Puan farkının çok olması onları rehavete sokmamalı. Böyle maçlar her zaman zordur. Çünkü rakipleri artık kendilerini mağlup eden ilk takım olmak için ayrı bir mücadele verecekler. Ancak kadro derinliği ve birlikte oynamaları onları maç öncesi galibiyete yakın olarak gösteriyor. Bunu başaracak güçleri de var. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’nda oynanacak maçta Mehmet Malek düdük çalacak.

Her skora açık (Lapta-Gençlerbirliği) 
Lider karşısında aldıkları tarihi mağlubiyet onları fazlasıyla bozdu. Takımın bir anda gençleştirilmesi pahalıya mal olmuş gibi. Genç oyuncular bu ligin yükünü kaldıracak güçte değil. Çok fazla problemleri var. Rakipleri karşısında işleri kolay olmayacak. Her şeye rağmen puan almak için var güçleriyle mücadele edecekler. Bu durumdaki takımlarla oynayacak takımlar için en zor maçlar. Göründüğü gibi kolay olmayacağını son Gönyeli maçında yaşadılar. Ölüp ölüp dirildikleri maçı zor kazandılar. Cezalıların da dönmesiyle maçta galibiyete çok daha yakın. Lapta Şevket Kadir Stadı’nda oynanacak maçın hakemi ise Ali Özer. 

Batıdaki puan avı (Bostancı Bağcıl-Lefke)
Son haftanın iki yaralı takımın mücadelesi izlenmeye değer bir maç olacak. B.Bağcıl Cihangir karşısında aldığı mağlubiyetle birlikte İ.Çıdamlı’nın ayrılması,  İsmail’in sakatlığı nedeniyle  olmaması kadro sıkıntısını daha da artırdı. Kendi sahasındaki bu maçı kazanıp hafta sonunu unutturmak isteyecek. Ancak hiç de kolay olmayacak. Leke de rakibi gibi yaralı bir takım. Çetinkaya karşısında bir puanı son dakikada aldılar. Kadro sıkıntısını her zaman yaşayan bir ekip. Yabancılarının takıma katılması en büyük artıları oldu. Her türlü sonucun olabileceği maçta sinirlerine hakim olan istediğini alacak. Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki haftanın maçında orta hakem olarak Fehim Dayı görev yapacak.  

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473