banner564

Rekorlara devam

Ülkemizin en iyi atletlerinden olan Hakan Tazegül hem hedeflerini hem de sıkıntılarını anlattı

Rekorlara devam
banner598
Süleyman REBGE
Ülkemizin yetiştirdiği en iyi atletlerden biri olan Hakan Tazegül, 2001 yılından beri katıldığı tüm yarışlarda birinci oldu ve toplamda 6 rekor elde etti.
Hakan Tazegül hem ileriki yıllarda ki hedeflerini hem de atletizim sporcu olarak ülkemizde çektiği sıkıntıları Diyalog’a anlattı.
KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’dan görev yapan ve hem uluslararası alanda hem de ülkemizde sayısız rekor kıran Hakan Tazegül 2 ay sonra gerçekleşecek olan Avrasya maratonuna hazırlanıyor. Aynı zamanda Avrasya Maratonunda ilk 3’e giren ilk Kıbrıslı Türk olan Hakan, KKTC’de uzun mesafe koşularından toplam 6 resmi rekoru bulunuyor.

“Hedefim Avrasya Maratonun’nda tekrar kürsüye çıkmak”
36 yaşındaki başarılı atlet hedefinin ülkesini en iyi şekilde temsil ederek emeğinin karşılığı olarak ilk 3’te yer alıp podyuma bir kez daha çıkmak olduğunu söyledi. Bunun için günde sabah 1:30 dakika akşam ise 30 dakika olmak üzere günde iki antrenman yaparak 25 km koştuğunu aktaran Tazegül, çalışırken böylesine bir sporu yapmanın çok zor olduğunu söyledi. Tazegül şu anda 2000 m, 3000 m,5000 m,10000 m, 21 km ve 42 Km KKTC rekorlarını da elinde bulunduruyor.

“Devlet ve federasyondan yeterince ilgi göremiyorum”
Hakan Tazegül kendisinin uzun yıllardır bu sporu hiçbir karşılık beklemeden özveri ile yaptığını söylerken, gerek malzeme gerek besin destek maddelerini her şeyini kendisi tedarik ettiğini ne maddi nede manevi  yönden devlet veya Atletizm Federasyonu’ndan 15 yıldır hiç katkı almadığını söyledi. Tazegül, ülkemizde yetişen kendisi gibi önemli sporculara daha çok değer verilmesi gerektiğini söyledi.
Tazegül ayrıca kendisine destek veren Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına’da teşekkür etti.

“Formum iyi seviyede 7 veya 8 yıl daha yarışacağım”
Sağlının el verdikçe bu spora devam etmek istediğini söyleyen Tazegül 7 veya 8 yıl daha bu sporu yapmak istediğini söylerken gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Özellikle uzun mesafe koşular ciddi fedakarlık ister. İstemekten daha fazlasını yapmanız gerekir. Beslenme ve uykunuza iyi dikkat etmeniz gerekir.” Son olarak hedefinin kendisine ait olan yarı maraton ve 5 bin metre rekorlarını kırmayı hedeflediğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 11:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selami ZEYREK
Selami ZEYREK - 8 yıl Önce

Hakan Tazegül tam bir şavaşçı, çok iyi bir sporcu ve arkadaş. Çektiği sıkıntılara hepimiz şahidiz. İnşallah hepsi biter ve Hakan gönül rahatlığıyla rekorlara koşar. Kalbimiz seninle kardeşim.

Metiner Günay
Metiner Günay - 8 yıl Önce

Son derece disiplinli ve profosyonel örnek bir sporcu. Federasyonun desteği ile başarıları nin devam edeceğine inanıyorum. Teşekkürler Hakan.

Yunus KALAYCI
Yunus KALAYCI - 8 yıl Önce

Bu ülkenin en iyi sporcusu hakan tazeguldur.dürüstlüğü efendiligi saygisiyla bir sporcu da olması gereken bütün etkenlere sahip allah yolunu açık etsin..BAŞARILAR

ahmet abdulaziz
ahmet abdulaziz - 8 yıl Önce

Çok iyi bir koşucu, iyi bir insan

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473