banner564

Şampiyon DAÜ ve DİGEM

Derviş Mişon Hentbol Anı Turnuvası’nda final maçları dün akşam oynandı

Şampiyon DAÜ ve DİGEM
banner598
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Derviş Mişon Hentbol Anı Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu. Dün akşam oynanan karşılaşmalar sonunda rakiplerini yenen kadınlarda DİGEM ve erkeklerde DAÜ turnuvada şampiyonluğa ulaştılar.
UKÜ Arena’da oynanan gecenin ilk final maçında büyük kadınlarda DİGEM ile UKÜ takımları karşı karşıya geldiler. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen karşılaşmanın ilk yarısını DİGEM 12-11 önde tamamladı.
İkinci yarıya daha iyi başlayan DİGEM aradaki farkı üç gole çıkarsa da UKÜ skoru eşitlemeyi başardı. Maç sonuna kadar eşitlik bozulmadı ve son bölümlerde DİGEM ele geçirdiği iki farklı üstünlüğü iyi değerlendirerek karşılaşmayı 27-25 kazanarak kupanın sahibi oldu. Maçta DİGEM’den Teodora attığı 14 golle galibiyetin baş mimarı oldu.
Gecenin ikinci finalinde DAÜ ile Gençlik Gücü erkek takımları karşılaştılar. Özellikle ilk yarısı daha çekişmeli geçen karşılaşmada DAÜ ikinci yarıda daha baskılı göründü. İlk yarıyı 14-9 önde tamamlayan DAÜ ikinci yarıda daha üstün bir oyun sergileyerek aradaki farkı daha da açtı. Aradaki fark iyice açıldıktan sonra DAÜ oyuna yedek oyuncuları sürdü. Gençlik Gücü aradaki farkı kapatmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve DAÜ karşılaşmayı 27-22 kazanarak kupayı müzesine götürdü.
Karşılaşmada DAÜ’den Özden attığı 9 golle gecenin en golcü oyuncusu oldu ve galibiyete büyük katkı yaptı.
Karşılaşmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde şampiyon takımlara kupa ve madalyalarını Derviş Mişon’un annesi Sezgin Mişon ile babası Ahmet Mişon verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474