banner564

Sarı kırmızı mı, sarı yeşil mi?

Ligin son karşılaşmaları bugün ve yarın oynanırken şampiyonluk düğümü oynanacak iki maç ile çözülecek

Sarı kırmızı mı, sarı yeşil mi?
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU 
K-Pet Lig’lerinde artık son haftaya gelindi. Süper Lig’de düşen takımlar belli olduktan sonra tüm gözler hafta sonu oynanacak 2 maça çevrildi. 
Birinci ve ikinci liglerde oynanacak son hafta maçlarından sonra play-off ve play-out maçlarının ardından bir alt lige düşecek ve bir alt ligden bir üst lige çıkacak takımlar belli olacak.
Şampiyonluk mücadelesi artık son haftaya kaldı. Lider GAÜ Çetinkaya 49 puanla lider durumda. Takipçisi M.Türk Gücü’nün puanı ise 47’dir. GAÜ Çetinkaya son maçta kupada final oynayacak Yenicami ile karşılaşırken, M.Türk Gücü deplasmanda küme düşmesi kesinleşen Y.Boğaziçi ile oynayacak. GAÜ Çetinkaya kazanırsa rakibinin alacağı skor hiç önemli değildir. Ancak berabere kalırlar M.Türk Gücü de kazanırsa ikili averajın rakibinde olması rakibinin şampiyon olmasını sağlayacak.
Cuma günü 5 ve cumartesi de 2 maç oynanarak hafta ile birlikte lig de tamamlanmış olacak. 
Cuma günü K.Kaymaklı-M.Menekşe, G.Birliği-Değirmenlik, Cihangir-Lefke, B.Bağcıl-D.Türk Birliği ve T.Ocağı-Binatlı maçları oynanacak. Cumartesi günü ise Y.Boğaziçi-M.Türk Gücü ve GAÜ Çetinkaya-Yenicami maçları oynanacak. Tüm maçlar saat 16.00’da başlayacak.

Kupa öncesi iyi bir hazırlık (K.Kaymaklı-M.Menekşe)
Ligde hiçbir iddiası kalmayan iki takımın mücadelesinde sadece kupada final oynayacak olan K.Kaymaklı için iyi bir hazırlık maçı olacak. M.Menekşe son maçta aldığı puanla ligde kalmasını bildi. Sonunda lig boyunca çıkamadığı kadar rahat bir maça çıkacak. K.Kaymaklı kupa öncesi fire vermemek için temkinli oynayabilir. Şht Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçın hakemi Ali Özer.
 
Dostluk maçı (G.Birliği-Değirmenlik)
G. Birliği bu sezon gösterdiği performansla sporseverlerin haklı takdirini kazanmış bir takım. Son haftalara kadar ligin zirvesini zorladılar. Kaybettikleri kritik maçlarda zirveden uzakta kaldılar. Yine de onları kutluyoruz. Değirmenlik takımı da ilk kez yer aldığı bu lige iyi başlamasa da daha sonra toparlanarak ligde kalmayı başaran bir takım. Bu ligin farklı olduğunu ve alt ligler gibi olmadığını gördüler. Gelecek sezon kazandıkları tecrübe ile daha başarılı olacaklarına inanıyoruz. İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Hasan Eriş.

Sadece sıralamayı etkiler (Cihangir-Lefke) 
Cihangir bu sezon beklediği sonuçları alamayan bir takım. Zaman zaman tehlikeli haftalar geçirdiler. İyi bir kadrosu olan Cihangir’in ligi daha yukarılarda tamamlaması gerekirdi.
Lefke lig ile birlikte kupayı da götürmek istedi. Ancak ikisinin de bir arada gitmesi kolay değildi. Sonunda ikisinden de uzakta kalarak ligi tamamladı. Kritik maçları kaybederek hedeflerinden uzakta kaldılar. Alınacak skor iki takım için sadece sıralamada değişikliğe neden olabilecek. Cihangir Stadı’ndaki maçta Hüseyin Eyyüpler düdük çalacak.




Gençlere verilecek büyük şans (B.Bağcıl-D.Türk Birliği)
B. Bağcıl bu sezon ligden düşen ilk takım oldu. Sezon boyunca kötü bir performans sergileyerek taraftarlarını fazlasıyla üzdüler. Gelecek sezon adına iyi çalışarak tekrar geri dönmek adına çalışmalara başlaması gerekir.
D.Türk Birliği her zaman yaptığı gibi bu maçta da gençlerine yer vererek oynayacak. Maçın dostça geçmesini ve izlemeye gelenlere iyi bir maç izlettirmelerini bekliyoruz. Bostancı Yakup Özorun Stadı’daki maçı İsfendiyar Açıksöz yönetecek.

Girne’deki antrenman (T.Ocağı-Binatlı)
Sezon boyunca hep zirve mücadelesi veren birçok hafta lider koltuğunda kalan Binatlı, son maçta aldığı mağlubiyetle şampiyonluk mücadelesini son maça taşıyamadı. Ancak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmayı bildiler. Acaba ligi ikinci sırada bitirir miyim diye kazanmak isteyecek. T.Ocağı ilk yarı bittiğinde neredeyse bu sezon düşecek takımlardan biri olarak anılmaya başlanmıştı. Fakat ikinci yarıdaki inanılmaz çıkışları ile herkesi yanılttılar. Bu maçı da kazanıp sezonu galibiyetle tamamlamak isteyecekler. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçın hakemi Hüseyin Özkan.

Kendi elinde değil  (Y.Boğaziçi-M.Türk Gücü)
Y.Boğaziçi son haftalara kadar taşıdığı kümede kalma mücadelesini M.Menekşe maçında aldığı beraberlikle kaybetti ve bir alt lige düştü. Kendi evindeki maçta alabileceği sonuç belki de şampiyonu belirleyecek.
Sezon boyunca kaybettiği puanların değerini şimdi daha iyi anladılar. M.Türk Gücü kazanmaktan başka bir skorun onlara yaramayacağı bir maça çıkacak. Hatta sadece kazanmak bile yeterli değildir. Şampiyonluk için kendileri kazanırken GAÜ Çetinkaya’nın da mutlak puan kaybetmesi gerekir. Yani onlar kazanıp Lefkoşa’dan gelecek sonucu bekleyecekler.
Y.Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak maçta Fehim Dayı düdük çalacak.

Her şey kendi elinde (GAÜ Çetinkaya-Yenicami)
Sezon başından itibaren şampiyonluğu kovalayan GAÜ Çetinkaya bu son maçta zor bir maça çıkacak. Çünkü karşısında iyi bir kadrosu olan ve kupada final oynayacak olan Yenicami ile oynayacak. Kazanması halinde diğer maçın sonucu onları hiç ilgilendirmiyor. Kazandıkları zaman şampiyon olacaklarını biliyorlar. Puan kaybederlerse ikili averajın rakibinde olmasından şampiyonluğu rakiplerine kaptıracaklar.(Tabi ki M.Türk Gücü’nün de puan kaybetmemesi gerekir.)
Yenicami kupa öncesi bu zorlu maçta yaşayabileceği kayıpları da düşünerek oynayacak. Olası kırmızı kart veya sakatlıklar onlara kupa öncesi büyük sıkıntı yaşatabilir. Şht Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Sezener. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473