banner564

Sertoğlu’ndan ara emri açıklaması

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu Serdarlı’nın Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı ara emri davasıyla ilgili basın bildirisi yayınlayarak bilgi verdi.

Sertoğlu’ndan ara emri açıklaması
banner598
Sertoğlu’nun açıklaması şöyle: “14 Eylül 2015 tarihinde Yüksek İdare Mahkemesi'ne (YİM) Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün üyelikten çıkartılmasıyla ile ilgili yapmış olduğu tek taraflı ara emri başvurusunda mahkemenin verdiği karar sonrası, futbol çevrelerinde oluşan bilgi kirliliğini gidermek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım.
Öncelikle, verilen karar, liglerin oynanması veyahutta organizasyonu ile ilgili her hangi bir karar değildir. Sadece, 22 Eylül 2015 tarihine kadar Serdarlı Gençler Birliği'nin neden üyelikten çıkarıldığının mahkemeye izah edilmesi ve itiraz edilmek üzere verilen tamamen geçici bir karardır.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Tüzükleri ve Talimatları Yönetim Kurulumuza bu konu ile ilgili her hangi bir takdir hakkı vermemektedir. Tüzükler ve talimat çok açık ve nettir. 2/3 Genel Kurul çoğunluğu olmaksızın YİM'e başvuran takımların Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılmasına emir verir. KTFF Tüzüğünü Genel Kurul yapar ve bu tüzük savcılık onayı ile bakanlar kurulu tarafından yürürlüğe konur. Hal böyle iken ve tüzüğün kesin emri ortada iken, KTFF Yönetim Kurulu'nun da Tüzük aleyhine her hangi bir işlem yapması söz konusu olamaz. Kaldı ki, ilgili tüzüğü Serdarlı Gençler Birliği de onaylamış olup, her yönden ilgili tüzük ve talimatlara uyacağını her hangi bir idari ve adli yargıya başvurmayacağını kabul eden bir de taahhütname imzalamıştır.
İlgili taahhütname, yine geçen sezon (2014-2015) başında Serdarlı Gençler Birliği adına başkan Taşer Büyükadam tarafından imzalanmış olup, Serdarlı Muhtarı Ahmet Serdar tarafından tasdik edilmiştir. Bu belge ek'tedir.
Yine Tüzük ve Talimatlarımıza göre Yönetim Kurulumuzun verdiği kararlar, ilgili taraflar tarafından tahkim kurulumuza istinaf edilir. Ancak ne yazık ki, ilgili kulübümüz, yönetim kurulumuzun aldığı üyelikten çıkarma kararını tahkim kuruluna dahi istinaf etmemiştir. Direkt, sivil mahkemede dava açmıştır. Bir başka değişle, iç hukuku tüketmemiş veyahutta dikkate almamıştır.
Dünyanın hiçbir yerinde futbol, sivil mahkemelerde görüşülmez. Bu, FIFA ve UEFA'nın olmazsa olmazıdır. KTFF, özerk yapısı içerisinde kendi tüzük ve talimatları ile yönetilir. Bu tüzük ve talimatlara, yönetim kurulu da üye kulüpler de uymak zorundadır. Bir kulüp çıkıp, ben bu tüzük ve talimatları tanımam diyemez. Derse, bugüne kadar tüzük ve talimatlara göre binlerce kişi ve yüzlerce kulüp ceza almış olup, herkes cezasını çekmiştir. O zaman bu kişilere ve kulüplere çok büyük haksızlık yapmış olmaz mıyız?
Eğer tüzüklerle ilgili herhangi bir şikâyet varsa ki son günlerde dillendirilen anayasaya aykırılılıktır. O zaman, Anayasa Mahkemesi bu konu ile ilgili her hangi bir karar verirse, biz de bu karar çerçevesinde kendi tüzüğümüzü tekrar gözden geçiririz. Ancak, o güne kadar Yönetim Kurulumuz, yürürlükte olan tüzüğe ve talimatlara göre futbolu yönetmek zorundadır. Hepimizin de buna saygı duyması gerekmektedir.”  

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474