banner564

Sezona merhaba

Hakemler hazırlıklarına dün gerçekleştirilen antrenmanla başladı

Sezona merhaba
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
2017-2018 Futbol sezonunda maçlarda görev alacak hakemler dün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yeni sezon açılışını yaptı.
Açılış öncesi eski eski hakemler derneği başkanı merhum Osman Yöncü’nün ve diğer merhum hakemlerin mezarları ziyaret edildi. Ziyaret sonrası Atatürk Stadında toplanan hakemler yurt dışında yapılacak Trabzon kampı öncesi açılışı gerçekleştirdiler. 
Açılışa toplam 70 hakem katılırken bazı hakemler de özel işleri nedeniyle açılışa katılmadı. Trabzon’a ise 60 kişilik kafile ile gidilecek.
Kamp dönüşü yapılacak çalışmalarda 1 Eylül 2017’de hakemlere test yapılacak,
MHK’dan alınan bilgiye göre de 13-15 Eylül 2017 tarihleri arasında da Özcan Özcanhan hakem semineri yapılacak. 
Açılış öncesi KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFHGD Başkanı Niyazi Nizam birer konuşma yaptılar.

Hasan Sertoğlu: Sezonu olaylı tamamladık, bu sezona iyi başlamak istiyoruz
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu geçen sezonun olaylı bir şekilde tamamlandığını belirterek bu sezonda olay çıkaran takımlara göz yummayacaklarını kaydetti. 
Sertoğlu “Önümüzdeki sezonda böylesi olayların artık hiç yaşamak istemiyoruz. Daha önce de söylemiştim 3 kez üst üste olaylar nedeniyle ceza alan takımlar bir alt lige düşürülecek. Bunu istemesek de yapmak zorundayız” dedi. 
Sertoğlu hakemlere her zaman güvendiklerini belirterek “Bizlerin güvenini de boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Elbette maçlarda hatalar olacak, önemli olan kötü niyetli olmamak. Sizlerin arasında da kötü niyetli olanı da görmüyorum, zaten olanların bu camiada yeri yoktur” dedi.

Takımlarla oyuncular aynı yerden soyunma odasına gitmeyecek
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu bundan sonra maçlarda devre arası olsun, maç sonu olsun hakemlerle futbolcular ayni yerden soyunma odasına gitmeyeceğini belirterek “Bunun uygulanması için tüm kulüplerle iş birliği yapılarak bir düzenleme getirilmesi istenecek” dedi.

Hak edenler klasmanını alacak
Hasan Sertoğlu hakemlere yönelik konuşmasında “Nasıl ki hak eden takım şampiyon olur, hak etmeyen küme düşer, hak etmeyen hakem gerekli klasmanını alacak etmeyen de alamayacak   bunda kırılma gücenme yok” dedi.

Hedef Birinci Lig maçlarını da telsizle yönetmek
Süper Lig maçlarında hakemlerin kullandığı telsilerin sayısının bu sezon artırılacağını kaydeden Sertoğlu “Hedefimiz Birinci Lig maçlarında da telsiz kullanmaktır. Bunun için de çalışmalarımız sürüyoruz” dedi. 

Niyazi Nizam: Hedef daha başarılı bir sezon
KTFHGD Başkanı Niyazi Nizam da hakemlere yönelik konuşmasında “yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biten sezonu başarı ile tamamladık bunun bu sezon da devam edeceğine inanıyorum. Trabzon’daki kamp hakemler adına çok iyi bir kamp olacak, kampın yararlı ve faydalı geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 

Fotoğraflar: Ferah BARIŞSEV

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473