banner564

Talihsizlik

Denktaş, “Rumların bu tepkisi, Kıbrıslı Türklere olan hissiyatlarını ortaya koyuyor” dedi

Talihsizlik
banner598
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Bakanı Serdar Denktaş, Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun Türk takımına transferine karşı çıkan Rumların verdiği tepkinin, Kıbrıslı Türklere olan hislerini ortaya koyduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında adadaki futbolun birleşmesi yolunda anlaşma imzalandığı bir dönemde, KKTC'deki Değirmenlik Spor Kulübü'ne transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun ülkesinde "vatan haini" ilan edilmesine tepkiler sürüyor.

Yaşanan olay talihsizlik
Başbakan Yardımcısı Denktaş, yaptığı değerlendirmede, müzakere süreci devam ederken böyle bir olayın yaşanmasını "talihsizlik" olarak niteledi. Serdar Denktaş, Rum fanatiklerin tepkisinin yersiz olduğunu ve iki tarafa da zarar verdiğini belirtti.

Sergilenen tutum kabul edilemez
Rumların, böylesine insani bir olay karşısında bile sert bir tutum sergilemesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Denktaş, "Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun Türk takımına transferine karşı olan Rumların bu tepkisi, Kıbrıslı Türklere olan hissiyatlarını ortaya koyuyor" dedi.

Değirmenlik’te oynamak istemesi gayet doğal
Denktaş, bu futbolcunun Kıbrıs Türk tarafındaki Değirmenlik Spor Kulubü'nde oynamak istemesinin son derece doğal olduğunu ifade ederek, "Rum tarafı, bu tavrıyla spor konusunda dahi Kıbrıs Türk tarafına hak tanımadığını gösteriyor" diye konuştu.

"Adada spor anlamında tarafların kaynaşmasını amaçladık"
Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Emir Ali Öztüccar da geçen yıl KTFF ile KOP arasında yapılan anlaşmayı hatırlatarak, bu transferle adada spor anlamında kaynaşma sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Öztüccar, bu transferin örnek gösterilmesi yerine, sporcunun vatan haini ilan edilmesine anlam veremediklerini dile getirdi.

Ortamın yumuşamasını bekliyoruz
Ortamın yumuşamasını beklediklerini, bu yüzden olaylar sonrasında izin isteyen Rum futbolcuya dinlenmesi için süre verdiklerini bildiren Öztüccar, "Futbolcunun zor durumda kalmasını istemeyiz. Kıbrıslı Rum taraftarlar biraz daha hoşgörülü olmalı" açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473