banner564

Tek suç Rumların

İspanyol basını “KKTC'nin FIFA tarafından tanınması engelleniyor”

Tek suç Rumların
banner598
İspanyol basını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin FIFA tarafından tanınmamasını haber yaptı. AS gazetesi Rum tarafının Türk tarafının FIFA tarafından tanınmasını engellediğini yazdı.

Kuzey’i de incelediler
Real Madrid'in Apoel'le oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı için Kıbrıs Rum Kesimi'ne giden gazeteciler, sınırın öte tarafında yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşananları haberleştirdi.
KKTC'de üç ligin olduğunu belirten AS gazetesi, iki tarafın da başkenti olan Lefkoşa'ya dikkat çekerken Ada'nın nasıl ikiye bölündüğünü detaylı bir biçimde anlattı. 
İki taraf arasında Trump'ın Meksika sınırına kurmayı düşündüğüne benzer bir duvar olduğunu yazan gazete Türk tarafından futbol tesislerinin az olduğunu belirtti. 

KTFF hakkında bilgi verilidi
FIFA'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'nu tanımadığı belirtilen haberde KKTC'nin Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği üyesi olduğu belirtildi.
Türk tarafının FIFA'yla normalleşme çabalarının Kıbrıs Rum Kesimi tarafından engellendiğini yazan As gazetesi buna rağmen KKTC'de geniş bir futbol ağı olduğunu belirtti. 

KTFF’nin görüşleri de yer aldı
Çözümün ancak iki tarafın anlaşmasıyla sağlanabileceği belirtilen haberde KTFF görüşlerine de yer verildi.
Haberin final bölümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde futbolun sokaklarda yaşadığını, çocukların ruhuyla birlikte hala canlı olduğunu ve bu çocukların geçmişte yapılan hataların kurbanı olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473