banner564

Tüzük sil baştan

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tüzüğü başsavcılıktan anayasaya aykırı olduğu için geri gönderildi

Tüzük sil baştan
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurulunda onaylanarak Spor Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından Başsavcılığa gönderilen tüzük anayasaya aykırı maddeler içerdiği gerekçesiyle geri gönderildi.

Anayasaya aykırı maddeler var
Başsavcılık tarafından Spor Dairesine gönderilen tüzük Spor Dairesi tarafından da Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na gönderildi. Tüzük Futbol Federasyonu tarafından anayasaya aykırı maddeleri düzenlendikten sonra yeniden genel kuruldan onay alarak spor bakanlığı vasıtasıyla yeniden başsavcılığa gönderilecek.

İtiraz hakları sınırlanamaz
Başsavcılığın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tüzüğü’nde Anayasa’ya aykırı bulduğu maddelerin itiraz haklarıyla ilgili olduğu, itiraz haklarının KTFF tüzüğü ile sınırlı tutulduğu ancak Anayasa’ya göre en yüksek mahkemeye kadar taşınabilmesinin olanak sağladığı öğrenildi.

Sertoğlu doğruladı
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ise tüzüğün geri geliş sebebinin maddelerde değil yazım hatalarından kaynaklandığını belirterek gerekli düzenlemelerin en kısa zamanda yapılacağını kaydetti.

Sil baştan 
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tüzüğü tadil edittikten sonra genel kurulun onayına sunulacak ve genel kurul tarafından onaylanacak yeni tüzük spor bakanlığı eliyle yeniden başsavcılığa gönderilecek. Başsavcılık tarafından tüzüğün onaylanması durumunda ise yeni tüzük bakanlar kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474