banner564

Üniversitelerin ödül gecesi

15. KKTC Üniversiteler Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni önceki akşam UKÜ’de gerçekleştirildi

Üniversitelerin ödül gecesi
banner598
KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 2015-2016 15.Üniversiteler Spor Oyunlarının Kapanış ve Ödül Töreni, önceki akşam Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Kadınlar ve erkeklerde 14 ayrı branşta kupaların sahiplerini bulduğu kapanış ve ödül törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün, Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, üniversite rektörleri, öğretim üyeleri ve sporcular katıldı. 

Kınacı: Farklı branşları bir arada tutuyoruz
Kapanış ve ödül törenin açılış konuşmasını yapan KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Aşkın Kınacı konuşmasında ülkede farklı branşlarda faaliyet yürüten, organize eden tek federasyon olduklarını belirterek, her yıl bin 200’ün üzerinde sporcuya madalya takdimi, farklı alanlarda spor yapma ve öğrencilere diğer üniversitelerdeki öğrencilerle tanışma imkanları sunduklarını söyledi. 

Özgürgün: Yüz akı ve gurur
Başbakan Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada üniversitelerin kaydettiği başarılarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüz akı ve gururu olduğunu ifade ederek, ülkenin turizm ve üniversitelerle ivme kazandığını ifade etti.
Lise ve üniversite yıllarında ödül alan tarafta bulunurken bu kez ödül veren tarafta yer aldığını belirten Özgürgün, oyunlar kapsamında sporcu gençlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
 
Berova: Oyunlara büyük önem veriyoruz
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KKTC’nin eğitim adası olma yönünde ciddi bir mesafe aldığını söyledi. Yüksek öğretimde kaydedilen gelişmeleri memnunlukla izlediklerini ifade eden Berova, bakanlık olarak eğitim kalitesinin yükseltme gayreti içinde olacaklarını belirtti.

Ödül töreni
Kapanış ve ödül töreninde yapılan konuşmaların ardından başarılı takımlara ödülleri verildi, teşekkür plaketleri sunuldu ve ödül töreni havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473