banner564

YDÜ Sırbistan’da güç depoluyor

YDÜ Kadın Basketbol Takımı, sezon öncesi hazırlık kampı için Sırbistan’da hazırlıklarına devam ediyor

YDÜ Sırbistan’da güç depoluyor
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Sırbistan’ın Zlatibor kentindeki antrenmanlarına son hızla devam ettiği belirtildi. Günde çift idman ile yeni sezona hazırlanan oyuncular, kondisyonlarını geliştirmenin yanı sıra hücum ve savunmada takımın stratejisini oluşturacak oyun prensiplerini de geliştiriyorlar.

Alper Durur: Ligin gereklerine göre hazırlanıyoruz,yepyeni bir takım yaratıyoruz
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alper Durur, Süper Lig’in farklı dinamikleri olduğunu ve bu dinamiklere göre hazırlandıklarını belirtti. “Sırbistan kampı bizim için topu fişekleyen ateş oluyor diye düşünüyorum. Burada oyuncularımızı biraz zorlayarak biraz eğlenerek güzel vakit geçiyoruz. Günde çift idman yapan oyuncularımızı bu anlamda biraz yoruyoruz; ama takım olarak yorulmanın güzelliğinin bilincindeyiz” dedi. “Süper Lig, daha önce takımın oynadığı İkinci Lig’den farklı dinamiklere sahip. Yeni transferlerimizin çoğu bu seviyede oynamış deneyimli oyuncular. Kampta kişisel idmanlarla birlikte, toplu idmanlarla oyuncularımızın bu deneyimlerini bir takım dinamiğine ve oyun stratejisine dönüştürüyoruz. Her birinin kendi pozisyonuna göre edindiği deneyim ve yetenekleri var, tüm bunların ışığında yeni oyun kurguları üzerinde çalışıyoruz. 5x5’lerle hücum organizasyonlarımızı çeşitlendiriyor, hızlı hücum ve geçiş oyunları üzerinde duruyoruz. Savunmada alternatifleri genişletirken basketbolda çok önemli yer tutan bireysel idmanlarla fundamental çalışmalarına ağırlık vermekle birlikte bolca şut idmanı gerçekleştiriyoruz. Ligin en iddialı takımlarından olmak için yola çıktık; bunu başarmadan dönmeye niyetimiz yok. Gerek sezonun gerekse katılacağımız diğer turnuvaların korkulan rakiplerinden olmayı amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

Hülya Özkan: Yoruluyoruz ama mutluyuz
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın başarılı oyuncularından Hülya Özkan, Sırbistan kampının çok verimli geçtiğini belirtti. “Kampa güçlenme için geldik. Çok yoruluyoruz ama yoruldukça başarıya daha da çok inanıyoruz.” diyen başarılı oyuncu “kamp için Sırbistan’a gelmek bizi takım olarak daha da birbirimize yakınlaştırdı. Çok yoruluyoruz fakat bu güzel bir yorgunluk. Çünkü birlikte oynayabilmeyi öğrendiğimiz bu kamptan çıktıktan sonra hep birlikte kazanmayı yaşayacağız” dedi. “Oyuncuların bireysel idmanlarla kendilerini güçlendirmeleri çok önemli bir nokta. Biz de bunun yanında bir bütün olarak nerede gelişmeye ihtiyaç duyduğumuzu da farkedip bunun üzerine gitmeye çalışıyoruz. Koçumuz ve teknik ekibimizin bizi izlemesi, bize verdiği tavisyeler üzerine her gün daha çok çalışıyoruz. Biliyoruz ki bunlar güzel başarıların sadece sancılı kısmı; sonra başarılar geldiğinde sadece iyi ki yorulduk diyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474