banner564

YDÜ’den çifte zafer

Capital Bank Gençler Badminton Liginde Yakın Doğu Üniversitesi kız ve erkeklerde şampiyon oldu

YDÜ’den çifte zafer
banner598
KKTC Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen ve sponsorluğunu Capital Bank’ın yaptığı Capital Bank Badminton Gençler Ligi, dün Atatürk Spor Salonu’nda oynanan 4’üncü hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Ligi kızlarda ve erkeklerde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon olarak noktaladı. Kızlarda ikinciliği Girne Üniversitesi, üçüncülüğü de Net Spor alırken, erkeklerde ise ikinciliği yine Girne Üniversitesi ve üçüncülüğü de Akdeniz Spor Birliği kazandı.
20 Haziran’da başlayan Capital Bank Gençler Ligi’ni 1 Temmuz’da oynanan son maçlarla birlikte 15 kız ve 10 erkek maçı ile toplam 25 karşılaşmada 125 maç yapıldı. Oynanan bu 125 maç sonucunda dereceye giren takımlara ödülleri saat 13.00’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. 
KKTC Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada lige 6 bayan ve 5 erkek takımı ile toplam 11 kulübün katılmasının doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu belirtti. Sıcak havaya rağmen sporcuların ve hakemlerin büyük özveri göstererek maçların aksamadan devam ettiğini bu nedenle de organizasyonda görev alan kulüp yöneticileri, antrenörleri, sporcuları ve hakemleri tebrik etti. Deniz, gençlerin badminton sevgisinden dolayı kendilerini daha çok bu gibi organizasyonları düzenlemek zorunda hissettiklerini bu hissin de federasyonumuzu daha çok çalışmaya ittiğini, bu nedenden de mutlu olduklarını belirtti. Deniz, başarıyı yakalamak sadece bir kişinin veya kesimin çabasıyla değil, her kesimin katkısıyla olabileceğini bunu da iki yıllık görev süresince yönetim olarak iyi yaptıklarını kaydetti. Fırat Deniz, badminton sporunu KKTC’de daha da geliştirebilmek için federasyonla birlikte Spor Dairesi’nin, Türkiye Badminton Federasyonu’nun, kulüplerin, sporcuların, antrenörlerin yanında basınının da badminton sporuna gerekli desteği verdiğini söyleyerek teşekkür etti. Deniz ayrıca Gençler Ligi’ne sponsor olan Capital Bank temsilcilerine ve Yıldızlar Ligi’ne sponsor olan Carlton yetkililerine de badminton sporuna verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Ödül töreni
Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde başarılı takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Kızlarda birinci olan YDÜ’ye kupa ve madalyalarını Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz, ikinci Girne Üniversitesi’ne Akdeniz Spor Birliği Başkanı Serhat Deniz ve üçüncü Net Spor’a Yıldızlar Ligi Sponsoru Carlton Direktörü Engin Anıl takdim etti. Erkekler birincisi YDÜ’ye kupa ve madalyasını Federasyon Başkanı Fırat Deniz, ikinci olan Girne Üniversitesi’ne kupa ve madalyalarını Capital Bank Genel Müdür Yardımcısı Sevdinç Kabus ve üçüncü Akdeniz Spor Birliğine Capital Bank Akdoğan Şube Müdürü İlknur Hacıoğlu verdi. Turnuvada en centilmen takım unvanını kazanan Gençlik Gücü’ne ödülünü Kültür Spor Kulübü Başkanı Ahmet Arkan verdi. Ligi beşinci ve altıncı sırada tamamlayan takımlara belgelerini Federasyon Finans Direktörü Levent Dağaşan ve Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Özlem Özuyanık takdim etti. Ödül töreninde ayrıca Yıldızlar Ligi Sponsoru Carlton Direktörü Engin Anıl’a ve Gençler Ligi Sponsoru Capital Bank Genel Müdür yardımcısı Sevdinç Kabus’a verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verildi. Gençler Ligi’ne katılan kulüplere ve temsilcilerine plaketleri verildikten sonra, maçları yöneten hakemlere de belge ve madalyaları takdim edildi ve toplu bir fotoğraf çekilerek ödül töreni sona erdi. Turnuva havanın çok sıcak olmasına rağmen sporcuların mutlu ve istekli olmaları yetkilileri sevindirdi.
 Capital Bank Gençler Badminton Liginde Yakın Doğu Üniversitesi kız ve erkeklerde şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474