banner564

YDÜ’den Fener’e tokat

Kadınlar Euroleague altıncı hafta maçında Yakın Doğu Üniversitesi rakibini 72- 61 mağlup etti

YDÜ’den Fener’e tokat
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Euroleague altıncı hafta Türk derbisinde evinde ağırladığı Fenerbahçe’yi 11 sayı farkla 72- 61 mağlup etti. Yakın Doğu Üniversitesi beş galibiyetle mücadele ettiği B Grubunda puanını 11’e çıkararak grubunda liderliğe yükseldi.
İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maça, Yakın Doğu Üniversitesi; Elin Eldebrink, Kayla McBride, Courtney Vandersloot,  Ann Wauters ve Jantel Lavender ile başladı. Maçta periyotlar 18-19, 36-34, 55-44 ve 72-61 tamamlandı. Yakın Doğu Üniversitesinde Kayla McBride 17 sayı ile en skorer isim olurken, Jantel Lavender 12 sayı 12 ribaunt ile double double yaparken, Courtney Vandersloot da 9 asist kaydetti.
Yakın Doğu Üniversitesinde; Kayla McBride 17 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Courtney Vandersloot 13 sayı, 2 ribaunt, 9 asist, Jantel Lavender 12 sayı, 12 ribaunt, 1 asist, Ann Waunters 12 sayı, 8 ribaunt, Olcay Çakır 10 sayı, 2 asist, Elin Eldebrink 6 sayı, 3 ribaunt, 1 asist, Bahar Çağlar 2 sayı, 3 ribaunt ile takımın öne çıkan isimleri oldular.
Fenerbahçe’de; Ayşe Cora 15 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, Aerial Powers 13 sayı, 6 ribaunt, Kia Vaughn 12 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, Anna Dabovic 11 sayı kaydetti. 

Zafer Kalaycıoğlu: Galip ayrıldığımız için mutluyuz, oyuncularımız tebrik ediyorum
Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, önemli ve zor bir maçtan galip ayrıldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. 
Oyuncularını sahada gösterdiği mücadeleden dolayı kutlayan başantrenör; “Bütün oyuncularımı kutluyorum. Quanitra’nın eksikliğini hissettirmediler. Çok güzel mücadele ettiler. Maç sonuna doğru biraz rotasyon sıkıntısı yaşandık, yorgunluk kendini gösterdi ancak bütün oyuncularımız iyi oynadı. Amacımız play off’lara kalmak ve grubu ilk iki de bitirmek. Ev sahibi avantajını yakalamaya çalışıyoruz. Türkiye liginde ne az sayı yiyen takım olarak bilinen güçlü savunma özelliğimizi burada gösterdik. Kıbrıs Türk halkını gururla temsil etmeye devam edeceğiz. Taraftarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473