banner564

YDÜ’den genç yeteneklere büyük fırsat

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde oyuncu taraması gerçekleştiriyor

YDÜ’den genç yeteneklere büyük fırsat
banner598
Kıbrıs Türk halkını dünyaya eğitimle olduğu kadar sporla da bütünleştirme vizyonuyla yola çıkan ve kurduğu kadın basketbol takımıyla ülkemize, Türkiye Lig şampiyonluğu, Federasyon Kupası ve Eurocup’ı kazandıran Yakın Doğu Üniversitesi, Türk kadın basketbolunun önemli koçlarından ve Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oyuncu taraması yapacak.
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı altyapı çalışmaları kapsamında, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu’nun Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa da oyuncu taraması gerçekleştireceği belirtildi. 

Taramalar yarın başlıyor
Yakın Doğu Üniversitesi’nin altyapısına yetenekli oyuncu kazandırmanın yanı sıra, Kıbrıs Türk basketbolunun gelişimine de bir adım olacak olan oyuncu taraması, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgelerde belirlenen okullarda aynı zamanda yarın, Yakın Doğu Üniversitesi RA 25 Spor Salonu’nda saat 16:00’da yapılacak.  Oyuncu taraması seçmelerine 15-18 yaş arasındaki kız öğrenciler katılabilecek.
 
Amacımız yetenekleri olan sporcuları profesyonel bakış açısıyla yetiştirmek
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılacak oyuncu taraması ile ilgili bilgiler paylaşan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk de, genç yeteneklere profesyonellik şansı yakalamalarına imkan sağlayacaklarını söyledi. 
Amaçlarının var olan kulüplerin sporcularını kendi bünyelerine kazandırmak değil, bu sporcuları kendi kulüplerinde aktif hayatlarını sürdürürken, Yakın Doğu Meleklerine de katılma şansını yakalamalarına fırsat vermek olduğunu belirten Atamtürk,  “Profesyonellik şansı yakalamaları adına önemli bir adım olacak. Sporcuların profesyonel bir bakış açısı ile yetiştirilmelerine ve yönlendirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473