banner564

Zirve hesapları bitebilir

Süper Lig’de son üç haftaya girilirken şampiyonluk potasındaki takımlar kritik maçlarına çıkacaklar

Zirve hesapları bitebilir
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

 2017-18 K.Pet Süper Ligi’nin tamamlanması için artık sayılı dakikalar kaldı. Bir taraftan şampiyonluk için gün sayan, ama takipçilerinin de onun puan kaybetmesini bekleyen Yenicami, diğer taraftan ise kümede kalabilme mücadelesindeki takımların puan kaybı değil, maçlardaki alacağı skorlar bile önem taşıyor.
  Hafta sonu oynanacak maçlarda Yenicami kazanır, Doğan Türk Birliği kazanırsa Yenicami  şampiyon olur. 
  Alt sıralarda Y.Boğaziçi son maçı kazanarak çok uzun haftalar sonra son 2 sıradan kurtularak play-out potasına girdi. Yalova da başarısız gidişinin bedelini son 2 sıraya düşerek ödedi. Ozanköy son sıraya neredeyse demir atmış durumda. Ancak çıkmayan candan ümit kesilmez diyerek maçlarına çıkmaya devam ediyor.
  Bu hafta yine 7 maç aynı gün ve ayni saatte oynanırken GAÜ Çetinkaya-Merit Alsancak Yeşilova maçı ise Pazartesi gecesi oynanacak.

Mağusa Türk Gücü-Y. Boğaziçi (Hisarda kritik maç)
İki komşu takımın mücadelesinde ev sahibi artık kazanıp bu korkuyu yaşamak istemiyor. Y.Boğziçi de kazanmak zorundadır. Kazanamaması halinde belki de tekrar son 2 sıraya inecek. Kazanırsa kümede kalma adına umutları artacak.
  Mağusa Türk Gücü kazansa da rakiplerinin alacağı sonuçlara göre play-out potasından kurtulamayacak. Ancak kalan maçlar için umutlarını çok fazla artıracak. Maçtan çıkacak sonuç sadece bu iki takımı değil kümede kalabilme mücadelesi veren her takımı yakından ilgilendirmektedir.  

T.Ocağı-Binatlı (Ev sahibinin işi çok zor)
T.Ocağı 2 hafta aradan sonra ligde son 2 sırada bulunan Y.Boğaziçi karşısında aldığı mağlubiyetle play-out korkusunu yaşamaya devam ediyor. Hafta sonunda kritik bir maça çıkacak. Kazanarak kalan 2 haftaya daha rahat girmek isteyecek. Fakat karşısında güçlü bir rakibi olduğunu unutmamalıdır.
  Binatlı kritik maçları kaybederek yarışın dışında kalmalarına rağmen maçlarını kazanmayabiliyor. İyi bir kadroları var ve kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek isteyecek. Yine aynı teknik adamla devam edeceklerse bu maçlar gelecek sezon adına bazı kararları vermeleri için önemli maçlar.

Cihangir-Yalova (Kupa için kazanmak zorunda)  
  Kupada finale kaldıktan sonra ligde çok farklı bir mağlubiyet aldı. Belki de aklı kupadaydı. Ligde kazanıp bu korkuyu geride bırakması gerekir. Yoksa lig bitene kadar sürekli play-out tehlikesini yaşarsa bu korku kupaya da yansıyabilir. Kazanırsa artık çok rahatlayacak.
  Yalova son maçta lider karşısında son dakikada yediği gollerle alabileceği puandan oldu. Zaman zaman maçların belli bölümlerinde iyi mücadele etseler de sonunu getiremiyorlar. Sürekli kaybetmeleri en büyük sorunlarından biri. Son 2 sıraya inerek kümede kalabilme adına umutlarını daha da azalttılar.

G.Gücü Yenicami (Liderin kulağı rakibinin maçında)
  G.Gücü’nün puan kaybına tahammülü yok. Kazanmanın çok zor olduğunu onlar da biliyor. Ancak lider karşısında alabileceği puan veya puanlar son 2 hafta için çok değerli olacak. Üzerindeki rakiplerinin kazanması, kendinin kaybetmesi halinde play-out için ileri çok zora girecek.
  Yenicami adeta ölüp ölüp dirildiği Yalova maçını, son dakikadaki golleri ile kazandı ve puan farkını korudu. G.Gücü karşısında kazanıp Güzelyurt’tan gelecek haberi bekleyecek. Bu maçta Doğan Türk Birliği kazanamazsa şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak hep böyle maçlarda puan kaybettiği de unutmamalıdır.  

Baf Ülkü Yurdu-Doğan Türk Birliği (Sonucu merakla beklenen maç)
  Ev sahibi kazanıp bu iş tamam demek isteyecek. Arka arkaya kazandığı 2 maçtan sonra bu maç adata bir dönüm maçı haline geldi. Çok zor bir maça çıkacaklar, çünkü rakibi de olası şansını kullanmak isteyecek. Beraberlik onlar için iyi puan olsa da diğer maçlardan gelecek sonuçlar önemli olacak.
  Doğan Türk Birliği için ya tamam diyecek ya da bir hafta daha umut taşıyacak. Puan kaybı halinde Yenicami kazanırsa bu iş biter. Bu nedenle devam demek için maçı çok fazla isteyecekler. Şampiyonlukta şansları az olmasına rağmen bunu kaybetmek istemiyorlar.

G.Birliği-Ozanköy (Beraberlik ikisine de yaramaz)
  Bu maçtan çıkacak her sonuç kendileri kadar diğer takımları da ilgilendiriyor. G.Birliği kötü gidişine rağmen evindeki maçı kazanıp play-outtaki durumunu daha garantiye almaya çalışacak. Son 6 maçı kaybeden ev sahibi artık kazanmak zorunda. Kaybederse çok zor durumlara düşebilir.
  Ozanköy için de bu maç çok önem taşıyor. Kazansa bile son 2 sıradan kurtulamayacak. Ancak rakiplerinin de olası puan kayıpları halinde acaba ilerleyen haftalarda bu bölgeden kurtulabilir miyim umudunu taşımak istiyor. Takım ve kulüp içindeki sorunları sanki maçlardan daha öne çıkmış gibi.

Lefke-K.Kaymaklı (Karadağ’dan çıkmak zor olacak) 
  Ev sahibi her ne kadar da diğer rakiplerine göre en rahat takım olsa da mutlaka puan almak zorunda. Kazanıp arkasına bakmak istemiyor. Puan kaybı yaşasa bile diğer maçların sonuçları onları rahatlatabilir. Son 8 maçta sadece 1 mağlubiyet alan Lefke bu maçtan istediğini alabilecek durumda.
  K.Kaymaklı belki de en hedefsiz takım durumunda. Hedefiniz olmadan oynamak futbolcuların maçlara bakışını da değiştirmektedir. Maçlarda daha çok gençlere yer veriyorlar. Son maçta kendi evinde mağlup oldu. Yine de alacağı her sonuç alt sıralardaki takımları yakından ilgilendiriyor.

GAÜ Çetinkaya-Merit Alsancak Yeşilova (Fazla hedefleri yok)
  GAÜ Çetinkaya kazanırsam acaba bir sürpriz gelip beni bulur mu gibi uzak bir ihtimali dahi değerlendirmek için kazanmak isteyecek. Ancak sadece kendinin kazanması ona yetmez. Yenicami kazanırsa kendileri kazansa da hiç şansları kalmaz. Son maçlarda kazanmasını bilmelerine rağmen adeta sezonun bitmesini bekleyen bir takım.
  Merit Alsancak Yeşilova başarılı geçirdiği sezonu daha yukarılarda tamamlamak için mücadele edecek. Rakibinin son maçlarda gençlere de yer vererek oynamasını iyi değerlendirebilirler. Gece oynanacak maçtan her türlü sonuç çıkabilir. Yeşilova için bu sezon çok başarılı geçti diyebiliriz.      

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474