banner564

Zoru başardık

Uzun aradan sonra çıktıkları Süper Lig’de mücadele ettiklerini belirten Gülcan, ligde play-out periyodunda kalsalar bile bunun önemli olduğuna değindi

Zoru başardık
banner598
Beyzade ÜNALMIŞ
Yedi yıl aradan sonra çıktıkları Süper Lig’de play- out maçlarında ligde kalmayı başaran Doğu temsilcisi Gençler Birliği’nde Mustafa Gülcan geride kalan sezonu değerlendirdi. Gazetemiz spor servisine görüşlerini aktaran Gençler Birliği Kulüp başkanı Mustafa Gülcan, zor olacağını bildikleri ilk sezon öncesi işlerinin oldukça sıkıntılı geçtiğini aktardı.

İlkleri yaşadığımız sezon oldu
Gençler Birliği Kulüp Başkanı Mustafa Gülcan yaptığı değerlendirmede, genel anlamda ilkleri yaşadıkları bir sezonu geride bıraktıklarını vurguladı. Genç teknik heyet yanında, genç oyuncu kadrosu ile yola çıktıklarını aktaran Mustafa Gülcan, sezon içerisinde yaşanan sakatlıklar ve sıkıntılara rağmen oyuncu ve teknik heyetinin performans olarak geride kalan sezonu iyi yerde tamamladıklarını vurguladı. Geçen sezon öncesi erken davranarak sezon açılışı yanında transferi de erken sonuçlandırarak yola çıktıklarını aktaran Gülcan, sezon öncesi doğru adım attıklarını ise sezon içinde gördüklerini vurguladı. Sezon içerisinde, Doğan deplasmanında alınan farklı galibiyet yanında, kendi sahalarında Çetinkaya’yı farklı mağlup ederek tarih gerçekleştirdiklerine inandığını belirten Gençler Birliği Kulüp Başkanı Mustafa Gülcan, sıkıntılı sezonda bunların sevindirici olduğunu belirtti.

Abbas’ın sakatlığı dönüm noktası
 Gençler Birliği kulüp Başkanı Mustafa Gülcan, savunmanın başarılı oyuncusu Abbas’ın sakatlığının yanında Emir’in de aynı dönemde sakatlık geçirmesinin genç kadro yapısından dolayı kendilerini zorladığı belirtti. Ligin ilk devresinde mücadele ve performans olarak son derece iyi olduklarını aktaran Gülcan, devre arası yapılan transferler sonrasında ise ligin ikinci devresinde ciddi anlamda bocaladıklarını vurguladı. Süper lig heyecanı yaşamış oyuncu grubunun az oluşunun da bu noktada etken olduğunu aktaran Gülcan, ligin oldukça zor olacağını sezon başı bilmelerinden ötürü ciddi anlamda zorluklarla ligin ikinci devresinde karşılaştıklarını aktardı. Sezon başı ilk sekizi hedeflediklerini ancak play – out oynadıklarını da aktaran Mustafa Gülcan, günün sonunda ise süper ligde kalmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Kimsenin alacağı kalmayacak
Takımda henüz ödemelerin tamamlanmadığını belirten Mustafa Gülcan, hem oyuncu grubunun hem de teknik heyetin alacağı olduğunu, en kısa sürede ise tüm alacakların tamamlanacağını belirtti. Yabancı oyuncuların hiçbir alacağının olmadığını da sözlerine ekleyen Mustafa Gülcan, ancak diğer oyuncularla birlikte teknik heyetin ise alacağının kulüpte kalmayacağına vurgu yaptı.

Play -out maddiyata bağlı değil
Ligin ilk devresindeki iyi görüntünün ikinci devre takımdan uzaklaşmasına da değine Mustafa Gülcan, play – out sürecini maddiyata bağlamanın yanlış olduğunu belirtti. Maddiyatın bu noktada arka planda olduğunu belirten Gülcan, çoğu maçta üzerlerinde olan şanssızlıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtirken, sakat ve cezaların da bu süreçte ciddi etkenler olduğunu savundu. Belli süreçlerde tribünün takıma yönelik tezahürat şeklinin sorulması üzerine ise demeç veren Mustafa Gülcan, sezona 15 kişilik bir taraftar grubu ile başladıklarını sonrasında ise bu sayıyı artırarak taraftarı tribüne çekmeyi başardıklarını belirtti. Şu an itibariyle tepkisi olan taraftarın 2 ya da 3 kişiyi geçmediğini belirten Gülcan, taraftarın iyi takım ve iyi futbol beklediğini belirtirken belli dönemlerde bu tip tepkilere ise alışık olmanın gerektiğini vurguladı.

Ahmet Ogan ilk tercih
Ahmet Ogan ile yola çıkarken ligde kalmanın hedef olduğunu belirten Mustafa Gülcan, Ahmet Ogan ile bunu başardıklarını ve yeni sezonda yine Ahmet Ogan ile yola devam etmek istediklerini vurguladı. Teknik heyetin geride kalan sezonda kendi gözlerinde başarılı olduğunu belirten Gençler Birliği Kulüp Başkanı Mustafa Gülcan, yeni sezon öncesi Ahmet Ogan ile yine masaya oturup anlaşmak için konuşacaklarını aktardı. Naemeka ve Green ile 3 yıllık sözleşmeleri olduğunu hatırlatan Mustafa Gülcan kısa bir süre sonra bu iki oyuncunun aralarında olacağını ve yeni sezonda bu iki yabancı ile yeniden yola devam edeceklerini aktardı. Dış transferde geçen yıla göre bira daha dikkatli ve mantıklı davranmak zorunda olduklarını aktaran Gülcan, önümüzdeki sezon daha iyi bir takım olmak ve ayaklarının yere daha sağlam basmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473