banner564

Tabipler Birliği seçimi için liste dolaşıyor…

Cumartesi günü doktorlar yeni Tabipler Birliği Başkanını ve yönetimini seçecek. Ancak zannedersin cumhurbaşkanı seçilecek memlekette. Öyle ki doktorların dün telefonları hiç susmadı. Arayan arayana.
Dr. Kandemir Berova ile Dr. Filiz Besim başkanlık için adaylar. 8 kişilik yönetim kurulu için ise şuana kadar 11 kişi aday olacağını açıkladı. Sayının Cumartesi gününe kadar artması bekleniyor.
Mevcut yönetimin devam etmesini isteyen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle ve CTP’nin içindeki etkin isimler dünden itibaren telefon diplomasisi başlattı ve bu süreçte Sağlık Sisteminde yaşanan sıkıntıların dile getirilmemesi, kendi iç bünyesinde çözüm aranması gibi sözler ile doktorların destekleri istendi.
Hükümetin CTP kanadının yönetim kurulu üyeliği seçimi için liste hazırladığı yönde de dün haberler duyduk.
Dün bu konu ile birçok doktorla telefonda görüştük, içlerinden bir tanesinin söylediği gerçekten çok önemli; “sağlıkta sarı sendikacılık istemiyoruz”
 
Önemli iddialar
Magazin dünyasının renkli isimlerinden sevgili Bilbay Eminoğlu’nun magazin dünyası için söyledikleri ne yenilir ne yutulur cinsten. İşte Bilbay’ın o sözleri;
“Bir bakıyorum da bu ülkede manken ajansı sahibiyim ve mankenim diyenler barlardan ve otel odalarından çıkmıyor.  Sadece bu değil, kendini iş ve medya dünyasında gören sosyetik görünümlü bayanlarda işi barlarda götürüyor. Kimileri ise güzellik yarışmaları adı altında işler çeviriyor.  Açılış ve tanıtım gibi birçok etkinliklerin iş alma konusunda yol malum dört duvar arasından geçiyor.  Türkiye'den adamıza gelen organizatörleri unutmamak lazım. Onlarda bu düzenin baş mimarları... Öğretiyorlar bu işin nasıl olacağını bizimkilere.  Girne'deki iki barda son haftalarda tam anlamı ile organize işler yapılıyor. Eğlence adı altında iki mekana giden iş adamlarına 1000 TL ile 2000 TL arası özel servis veriliyor.  Bir ajans sahibi ise 6 kişilik özel mutlu son ekibi kurarak telefonu ile hizmet veriyor. Alan memnun satan memnun. O kadar ayağa düştüler ki hellim ekmek gibi ilgi gidiyorlar.
Normalde vizyonuma ve kaliteme bu konu yakışmasa da görüyorum bu işe medyayı da bulaştırıyorlar. KKTC Magazin medyası bu çirkef sektörün tam anlamı ile esiri oldu. Her gün gazete sayfalarında bu insanlar. Kendi adıma konuşayım 2 yıldan buyana hiç bir ajansın ve mankenin haberini Paparazzi programında yayınlamıyorum. 
Bu kokuşmuşluk boyunu ve haddini öyle aştı-ki medya olmadan bu insanlar iş alamıyor durumuna geldi.  Vizyon ve akıl sahibi kurum-kuruluşlar tanıtım ve açılış amaçlı etkinliklerinde zaten bu ucuz sektör ile çalışmıyor. 
Magazin medyası da vakit kaybetmeden hemen başlıyor bu ucuzların reklamlarına. Kimsenin karşı değiliz eğlencesine.  Ama söz konusu magazin medyası olunca bu sektör sahipsiz değil. Gidin balon dünyanıza profesyonelce hizmet veren "Muhabbet Tellalları" yapsın. Kıbrıs magazin dünyasının kendini sorgulama zamanı geldi geçti de. “ Bilbay Eminoğlu
 
 
MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU:   Türk Dünyası İnsan Hakları Ödülünü alıyormuşsunuz. Hayırlı ve uğurlu olsun şimdiden.    
Dr. Ahmet GÜLLE:  Cumartesi günkü seçimi bu kadar büyütmenin ne önemi var ki. Altı üstü doktorlar kendi aralarında bir yönetim seçecekler. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Kameralar karşında mutfakta ki hünerlerinizi sergilediğinize göre demek ki mutfaktaki mesainiz artmış. Epey tecrübeli gördük sizi. 
Dr. Kandemir BEROVA: Rakipleriniz liste yapıp dağıtmaya başladı, haberiniz var mı? Mübarek oda başkanı değil de cumhurbaşkanı seçecekler. 
Dr. Mehmet ÇAKICI:  Dün meclisin orta bahçesinde eski başbakan Ferdi Sabit Soyer’le uzun uzadıya ne konuştunuz. Pek hararetli konuşmanız dikkatlerden kaçmadı.
Dr. Hamit BAKIRCI: Artık meclis idare amiri olduğunuza göre mesainizi mecliste yapacaksınız. Hayırlı ve uğurlu olsun diyelim o zaman. 
Mehmet ÇAĞLAR: Dün telefonlarınız hiç susmadı. Hayırdır bir anda neden bu kadar çok telefon görüşmesi yapma gereği hissettiniz. 
Doğuş DERYA: Avrupa’da kadın askerlik giderek yaygınlaşıyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? 
Mustafa MİS: Yıllardır büyük özveri verdiğiniz partiniz ile yolları ayırmanız sürpriz olmasa da açıklamaların biraz sürpriz oldu. 
Bengü ŞONYA: DP’den istifa edenler nedense hep sizin haklı olduğunuzu söylüyor. Ancak iş işten geçtikten sonra söylemenin de bir faydası olmuyor değil mi?
Ahmet BENLİ: Hazır iş yönetim ve ahmaklığa gelmişken söyleyelim, siz yurtdışında iken 10 dakika yağmur yağdı Yenikent sular altında kaldı.  
Hakan AĞABABAOĞLU: Bu fani dünyada insanın güzel dostları olması ne güzel değil mi? Bir dostunuz sizi hayli sevindirmiş yaptığı sürprizle. 
Bülent Arkın: Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yoğun günler şimdi sizi bekliyor. 
Mustafa BORATAŞ: Gazimağusa’nın çok otantik yerleri var diyorsunuz ama hiç göstermiyorsunuz? 
Mehmet OSMANLILAR: Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Özel kalem müdürlüğü göreviniz sona ermiş. Kısa bir sürede bizce hayli güzel işler yaptınız. Yeni dönemde başarılar diliyoruz. 
Fatma SOLMAZ: Ulusal Adalet Partisi’nin kurulması ile birlikte bir ilke imza attınız ve KKTC’nin ilk kadın genel başkanı oldunuz. 
Fatma EKENOĞLU: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün akşam sürpriz doğum günü partisi de oldukça neşeli geçmiş. 
Latif AKÇA: Piyona derslerine başlamışsınız. Hayırdır inşallah nereden çıktı şimdi bu merak? 
Bilbay EMİNOĞLU: Yaptığınız açıklamaya bakalım magazin dünyasından nasıl tepkiler gelecek?
Ata ATUN: Pile’de öyle şeyler yaşanıyor ama kimsenin haberinde bile olmuyor. Gözden uzak olan gönülden de ırak oluyormuş demek ki. 
  
GÜNÜN SÖZÜ
 “Ulusal Adalet Partisi olarak hedefimiz, anavatanımızı örnek alarak Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmiş olan mucizenin benzerini her alanda ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de gerçekleştirmektir. En büyük sloganımız ise "Güçlü Türkiye Güçlü KKTC" dir.
Ulusal Adalet Partisi
BİZİM TEMEL
 Temel patronuyla samimiyetine güvenerek anlatmaya başlar:
- Patron dün gece rüyamda sizi gördüm. İkimiz de aynı uçağa binmişiz. Uçak havadayken nasıl oluyorsa ikimiz de uçaktan düşüyoruz. Nasıl oluyorsa siz bal çukuruna, ben de affedersiniz b...k çukuruna düşüyorum.
Patron hemen gururla atılmış:
- E o kadar olacak tabii!... Patronum ya ben...
Temel devam etmiş:
- Fakat patron rüyanın devamı daha ilginç. Her nedense; birbirimizi yalayarak temizliyoruz!...
YORUM EKLE

banner471

banner473