banner564

Takım olabilmek

Bu sezona iyi başlayan, ortalarda biraz bocalayan ancak son 5 maçı arka arkaya kazanan ve istikrarın neler getirdiğini gösteren Doğan Türk Birliği maç fazlasıyla da olsa liderliğe yerleşti. Her geçen hafta daha iyi bir takım olma yolunda mesafe kat ediyorlar.
 Mağusa Türk Gücü ise sezona çok kötü başlamış ve bir türlü toparlanamamıştı. İlk galibiyetini 8’inci haftada alırken, son maçta K.Kaymaklı’yı mağlup ederek bu deplasmana moralli geldi. Ancak mağlup olmaktan kurtulamadı.
 Maçın ilk yarısı tamamen Doğan Türk Birliği’nin kontrolünde geçti. Rakibine 1 pozisyon dışında pozisyon dahi vermedi. Bunu becerirken de rakip kalede birçok pozisyon buldu. Direkten dönen toplara rağmen mükemmel oyununu bulduğu 2 golle süslemesini bildi.
  Doğan Türk Birliği maçın ilk 15 dakikasında bulduğu 2 gol pozisyonunu değerlendirememesine rağmen golün geleceğinin sinyallerini de veriyordu. Özellikle kanatlardan taşıdığı toplarla rakibine zor anlar yaşattı. Sağ tarafta Aydın ve Koral, sol taraftan A.Coşkun ve Emek’in taşıdığı toplarla sürekli gol aradı. Kenan’ın taç atışından gelen topu S.Saygı gole çevirerek takımını ateşleyen adam oldu.
 Rakibinin atağa çıkarken kaptırdığı topları iyi değerlendirdi. 
 A.Sönmez ve H.Kanlı defansın en gerisindeki iki adam olmasına rağmen rakip kalede gol arayan ve kaçıran adamlar oldular.
 İlk yarıda mükemmel oyununun karşılığını alan Doğan Türk Birliği ikinci yarıda oyunu biraz daha kontrollü oynayarak rakibinin gol için daha atak oynayacağını düşünerek ani ataklarla gol aradı. Çok fazla pozisyona giremese de son dakikalarda bir gol daha bulabilirdi.
 Bu yarıda rakip takımın daha baskılı oyununda A.Sönmez ve H.Kanlı yine rakiplerinin tehlikelerini önleyen adamlardı. A.Coşkun da kanatta çok iyi oynayarak takımının ofansif yöndeki etkinliğinde rol oynadı. Kaleci Ozan ikinci yarıda çok az gelişen ama hep gol olabilecek poisyonlarda sahneye çıkarak takımını liderliğe taşıyan adamların başında geldi.
 Mağusa Türk Gücü bu maça K.Kaymaklı maçını kazanmanın morali ile çıkmıştı. Ancak maç başladıktan sonra özellikle ilk yarıda sahada tanınmayacak kadar kötü bir takım vardı.
 Rakibinin maça çok hızlı başlamasıyla birlikte kendi sahasından çıkamazken arka arkaya da pozisyonlar vermeye başlamıştı. Kanatlardan gelişen ataklara hiç önlem alamadılar ve sürekli gol pozisyonları verdiler. Kaleci Türkkan bu yarıda 2 gol yemesine rağmen kurtardıkları ile farkın artmasını önledi.
 Atağa çıkmaya çalışırlarken rakiplerine çok fazla top kaptırdılar. Nitekim 2’nci golü Sami’nin kaptırdığı topla yediler. Bu kadar pas hatası yapan bir takımın kalesinde gol görmesi kaçınılmazdı.
 M.Türk Gücü ilk yarıda sadece H.Turan ile yakaladığı pozisyon dışında rakip ceza alanında hiç görünmedi. İkinci yarıda gol için daha fazla atak yapmaya çalıştılar ancak istedikleri poisyonları bulamadılar.
 Defansta çok hatalar yaparak çok pozisyonlar verdiler. Sami’nin kaptırdığı top gol olunca umutlarını tamamen yitirmişlerdi. Orta alanda Adil, ileride Arif ve H.Turan çok kötü bir maç çıkardılar. Bilhassa ilk yarıda olmak üzere kaleci Türkkan kurtardıkları ile takımın ayakta kalabilen tek adamıydı. 
 İyi bir kadrosu olmasına rağmen saha içerisindeki uyumları bir o kadar kötü görünüyor. Rakip kalecinin kurtardığı poisyonlara rağmen yine de takım olarak kat etmeleri gereken çok mesafeleri vardır. 
YORUM EKLE

banner471

banner474