banner564

Talat ilk golünü attı

Dün tüm gazetelerin ön sayfasında, Pazartesi günü Özgürgün’ün Türkiye Başbakanı ile görüşeceği, Salı günüde Maliye ve Ekonomi Bakanlarının Ankara’da olacağı yazıyordu.
Önce Başbakan Özgürgün’ün sonra da Denktaş ve Atun’un programlarının iptal olduğu bilgisi geldi.
Daha kamuoyu iptal kararlarını öğrenmeden CTP Genel Başkanı Talat sosyal medyadan Ankara’da ki görüşmemelere ilişkin bir değerlendirmede bulundu. 
Talat’ın paylaşımı şöyle:
“Kalyoncu, ancak görevinin sonunda Ankara'dan davet almıştı... Özgürgün Pazartesi Ankara'ya gidiyormuş! Davet Hükümet kurulmadan mı geldi?”
Aslında Hükümetin ilk “acemiliğinde” Sayın Talat çok iyi yararlanmasını bilmiş ve ilk golü filelere bırakmış oluyordu bu paylaşımı ile. Çünkü bu görüşmenin olmayacağını önceden haber almıştı. Ve sanki de olacakmış gibi sosyal medyada paylaşımı ile duyurmuştu. 
Henüz yeni güvenoyu alan ve başta Başbakanlık olmak üzere henüz ekiplerini oluşturamamış bir hükümet karşısında bu golü filelere bırakmak, Talat gibi kurt bir siyasetçi açısından hiçte zor olmadı. 
Kısacası görüşmeler iptal, iptal nedeni ise acemilik…

Komik oluyorlar 
Merhaba Alihan Bey; 
“Yazılarınızı her gün takip ediyoruz. Dün İsmet Akimin yorumlarını açıklamalarını gördükçe bu ülkenin halkını ya kör ya aptal ya da sağır zanneder. KIBTEK le ilgili açıklamaları RHA araçlarının satılmasıyla ilgili aklamaları çıldırttı beni. Yazıklar olsun denilecek cinsten.
“Günlük kazanç bir trilyon” diyor. Peki, sor Allah için be Alihan kardeşim; Sayıştay başkanlığı zamanındayken RHA aracı evine kadar özel şoförü olarak köyden aldığı Erkan Yurtseven’in KIBTEK başkanıyken yine kurumun aracının şahsi işleriyle kullanmalarını. 
Bugüne kadar niçin hesaplamamışta şimdi hesap kitap yaparmış. Tasarruf ektikleri şimdimi aklına geldi? Makamını kaybedince şoförlüğünü yaptığı kişilerin kardeşlerini de kuruma devlete sığdırtıp bir araştırma yapsınlar Türkmen köyde Dağı- taşı enginar ekip kazanç elde ederler. Halk kördür yada cahildir zannederler. Yaz kardeşim, bunu da yaz.” C.A

Şampiyon kim olacak? 
GAÜ Çetinkaya mı yoksa Mağusa Türk Gücü mü? Şampiyon bugün belli olacak. 
GAÜ Çetinkaya tarafı çok gergin. Çünkü bugün ki Yenicami maçı öncesi teşvik primi dahil olmak üzere bir çok iddia ortalıkta dolaşıyor. 
Federasyon zaten maçın tarihi ve yerini değiştirdi. Üstelik şampiyonluk maçı için Yenicami Külübü 100 taraftar getirebilirsiniz demiş GAÜ Çetinkaya’ya. 
İşte tüm bunlar GAÜ Çetinkaya cephesini epey germiş gibi gözüküyor. 
Dün Asım Vehbi ile bir araya geldik, çok gergindi haklı olarak. Çünkü gelen haberler hiç hoş değildi. Bir takım şampiyonluk maçına çıkıyor ama 100 kişinin görmesine izin verilecek deniliyor. Böyle saçmalık mı olur?
Asım Vehbi “ben tüm taraftarlarımızı maça davet ediyorum 100 değil 1000 kişi bekliyoruz. O gün futbolcularımızda canla başla mücadele edeceklerine inanıyorum. Zaten o gün oynamayan mücadele etmeyenin vay haline. Camia olarak bu şampiyonluğu istiyoruz ve kupayı alacağımıza da inanıyorum” dedi.

Günün MESAJI
Bizim Temel 
Temel ve dursun yaz tatillerinde Antarktika'ya gitmeye karar vermişler. Uzun bir yolculuktan sonra buzlar diyarına varmışlar. Bir rehber bulamadıklarından kendileri gezmişler uzun buz ovalarını. ertesi sabah bir rehberle anlaşarak kıtanın en güzel yerlerini rehber eşliğinde gezip merak ettiklerini soruyorlarmış. Bir ara Temel rehbere seslenerek 
- " Pardon burada hiç beyaz kadın var mı ? " diye sormuş, 
- Rehber "Tabiî ki var, buradaki kadınların yüzde doksanı beyazdır" demiş. 
- "Peki siyah kadın var mi?" 
- "Eh bir kaç tane var bu civarda" 
- "Pekİ siyah beyaz kadın var mı" rehber son derece şaşkın bir şekilde 
- "Tabiî ki hayır ben hiçbir yerde rastlamadım böyle kadına" Cevaptan hiç de hoşnut kalmayan Temel Dursun'a dönerek 
- " Ula dursun yoksa dün akşamkiler penguen miydi?????".

GÜNÜN SÖZÜ
 “Son dönemde su meselesi, ekonomik protokol gibi konularda çok yoğun şekilde tartışmalar yaşandı. Bu durum Demokles’in kılıcı gibi başımızda sallandı ve bu sebepten dolayı bazı bakanlarımız haklı olarak inisiyatif aldı. Böyle olunca da örgüt de ‘bizden habersiz ne oluyor’ refleksi ile tavırlar geliştirdi. Sayın Talat’ın gelmesinden sonra aslında bu tartışmalar partiyi çok yordu. CTP’de uzun süredir sürü psikolojisi anlayışı yoktur, bireysel anlayışlar ön plandadır ancak bunun örgütlü yanı düşünüldüğünde bunun bir sınırı olması gerekmektedir”
Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner471

banner474