banner564

Talat ne demek istedi?

CTP Tüzük Kurultayı geride kaldı kalmasına ama kurultayda öne çıkan şeyler bir müddet daha konuşulacak gibi.
Özellikle CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın “CTP’yi tek başına iktidar yapacağız” sözleri gibi.
Talat neden BG’yi (Birleşik Güçler) ifadesini kullanmadı? Yoksa Talat’ın tek başına dediği şey; “BG”siz CTP mi?
Zaten kurultayın yapıldığı sahnede ne “YEŞİL” renk vardı ne de CTP’nin BG’si. Kurultay salonunda KIRMIZI ve CTP ibareleri vardı. 
Dün mecliste bazı BG’li isimlerle görüştüm. Durumdan rahatsız olduklarını ifade etseler de şimdilik bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyorlar. “Salondaki düzeni görünce bizde şaşırdık” dedi BG’nin önemli isimlerinden bir tanesi. 
Kısacası CTP’de sular durulmuş gibi gözükse de “BG”yi son dönemde dışlamaları, BG’li vekiller arasında tedirginliğe yol açıyor. 

Nüfus artıyor vekil artmıyor?
1983’te kurulan ve bugüne değin 50 vekil ile yoluna devam eden Cumhuriyet Meclisi, ne zaman 50 vekilin üstüne çıkacak?
Bunda belli bir sayı var mı? Örneğin son yıllarda Girne Bölgesinin hızla nüfusu artıyor. İskele’den bir vekil Girne’ye kaydırıldı. Ancak Girne halen hızlı büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki seçimlerde İskele’den bir vekil daha mı kaydırılacak Girne’ye.
Her yıl bir önceki yıla göre nüfus artarken vekillerin sayısında bir değişiklik olmuyor. 
Dün mecliste vekillerin posta kutularına bir baktım. Bilerek mi yoksa tamamen tesadüf mü ama 50 vekile ait kutunun yanında 4 tane de boş kutu vardı. 
Acaba ilerde 50 vekilin üstüne yeni vekiller eklenirse, o vekillerde bu kutuları mı kullanacak? 

Bedel
Suyun bedeli 2.30 lira olacak. Kimisi bunu az kimisi çok buluyor. Peki, susuzluğun bedeli ne? Kuraklık yüzünden daha ne kadar üretici mağdur olacak? Güzelyurt’taki narenciye bahçeleri tuzlu su yüzünden daha ne kadar daha kuruyacak?
Hayvancı daha ne kadar arpasını samanını yurt dışından getirtecek?
Domatesi biberi daha ne kadar daha yüksek fiyattan yiyeceğiz? 
Maliyetlerin yukarda olmasından ötürü pahalı bir Ada olarak kalmaya ne kadar daha devam edeceğiz.
85 bin öğrenci susuzluktan ötürü memnuniyetsiz olarak ayrılacak ülkeden? 
“Suyun bedeli 2.30 TL iken susuzluğun bedeli ne olacak?” 
MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Önümüzdeki günlerde meclisten bir heyet ile Kastamonu’ya gidecekmişsiniz. Gelirken bize Kastamonu sarımsağı getirmeyi unutmayın. Her derde devadır sarımsak. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Telsiz ihalesi gittikçe ilginç bir hal almaya başladı. İhaleye teklif atan iki firma da ahbap çıktı. Bakalım daha neler çıkacak bu işin altından. 
Mehmet Al TALAT: Tek başına CTP derken BG’yi neden telaffuz etmediğinizi şimdi BG’li vekiller de sorgulamaya başladı. Kaş yapayım derken göz mü çıkarttınız gene? 
 
Özdil NAMİ: Yeni yaşınız kutlu ve mutlu olsun. Dün akşam tüm aile size sürpriz yapıp doğum günü partisi hazırlamışlar. Aile en büyük zenginlik değil mi? 
Tufan ERHÜRMAN: Din konusunda öyle bir çıkış yaptınız ki sağ cenapta yer alan siyasetçiler bile sizin kadar dini inançlara sahip vatandaşlarımızı savunamazdı. 
 
Kutlu EVREN: Türkiye’den gelen 4 aracı itfaiye aracına çevirip yangın olasılığı yüksek olan yerlere gönderecekmişsiniz. Yaz öncesi böyle bir tedbir son derece yararlı olacaktır. 
 
Dr. Mustafa ARABACIOĞLU: Arabaya navigasyon aleti taktırıp Güney’de gezip görmediğiniz yer kalmamış bu sayede. Teknoloji nelere kadir değil mi? 
Tekin ARHUN: Sakal modasına son olarak siz de katılmışsınız. Yıllar sonra sizi sakallı gören dostlarınız epey şaşkın olsa da bu halinize alışmaları biraz zaman alacak gibi. 
Ertan BİRİNCİ: Bazı isimler size basın danışmanlığınızı yapmak için teklifte bulunuyormuş. Ateş olmayan yerden duman çıkmayacağına göre demek ki bir şeyler var. Neyse sizi ne kadar sevdiğimizi biliyorsunuz değil mi? 
Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Hafta sonu Girne’deki evde temizlik harekatı başlattığınıza göre bu yaz daha sık sizi Girne’de göreceğiz. 
Neriman SAYGILI: Ve sonunda düğün tarihi de belli olduğuna göre yavaş yavaş davetli listesini de oluşturmakta fayda var. Zira ne kadar kontrol ederseniz edin, mutlaka unutulan birileri olur bu işlerde. 
Mehmet HARMANCI: İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir temas kurdunuz. Aynı teması Başkent Ankara ile de kursanıza. Tabi ki Gökçek randevu verirse. Anladınız siz onu. 
Ahmet SENNAROĞLU: Yudi halk plajı Cuma günü saat 16.00 da açılıyormuş. Yaza yepyeni bir plajla girecek bölge halkı. Helal olsun size. 
Fırat ATASER: Bölgede yaptığınız çalışmalar herkesin takdirini toplamaya devam ediyor. Yaz içinde birbirinden özel festival ve etkinliklerle dopdolu geçecekmiş. 
Selim KUMBARACI: Hafta sonu kaleyi terk etmeyip tek başınıza tüm haberleri hazırlamışsınız. Ah bir de kıymetinizi bilseler. Neyse elleriniz dert görmesin. 
Türel Özer ÖKSÜZOĞLU: Yerel Yönetimler Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Çok kısa bir sürede farkınızı burada da hissettireceğinize eminiz. 
GÜNÜN SÖZÜ
“ELAM'a güneyde oy veren 13,041 seçmeni küçümsemeye ve önemsizleştirmeye çalışan analizler okudum. Pes doğrusu. 2013 KKTC seçimlerinde TDP'nin 8,900 oy aldığını biliyor muydunuz?”
Meriç Erülkü
YORUM EKLE

banner608

banner474