banner564

Tartışılmaz tek unsurdur bayrak

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna çok az bir zaman kaldı ve ülkede yapılan tartışmalara bakıyorum, gerçekten esef verici. 
İkinci tura kalan Dr.Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı arasında geçecek olan bu yarışı bizler de bu vatanın birer evladı olarak yakından takip etmekteyiz. 
Konu elbette kimin, kimler tarafından hangi sebeple seçileceği değil ama konu eğer vatan, bayrak, toprak bütünlüğü, insanlarımızın yeniden göçü olursa ki seçimden çok son günlerde bunlar daha ön plana çıktı işte o zaman durup düşünmek gerekiyor. 
Adaylar da dahil son günlerde bu seçimin doğal bir referandum olacağını ifade ediyor. 
Eğer bu seçim doğal bir referandum ise Kıbrıs Türk’ü defalarca kandırıldığı Avrupa Birliğine bir yanıt vermelidir. Eğer bu bir sağ ya da sol kavgası ise Kıbrıs Türkü hangi siyasi görüşte olursa olsun kendi toplumsal varlığını azınlığa düşürebilecek kararlar vermemelidir. 
Milletlerin en önemli bağımsızlık sembolü bayraktır. Bayrakları olan milletlerin tarihi bir misyonu vardır. 
Bayrağın, herhangi bir toplumu ifade eden sembolden öte toplumsal birlik, beraberlik, bütünsellik ya da biz ve bizim olan algısı yaratan, birleştirici bir gücü ve niteliği de vardır. Bayrak, aynı zamanda rengi ve sembolleri ile o milletin değerlerini gelecek nesillerin zihnine yerleştirir. KKTC’nin Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığına veya milletvekilliğine aday olan ve bu toplumdan temsiliyet isteyen her kim olursa olsun, bizleri asla kabul etmeyen, her fırsatta aleyhte lobicilik yapan Rum milliyetçiliğine soyunmamalıdır. Kıbrıs’ta tek bir bayrak yoktur Kıbrıs ta iki toplum, iki bayrak, iki kurucu devlet vardır. 
Federasyonu savunanlar dahi kendi kendilerine tezat düşen açıklamalar yaparak kimin temsiliyetini yaptıklarını bir kez daha düşünmeli… Bu ülkede barış olsun diye bir bütünsellik var elbette ki, ama bu yok oluşa açılan bir kapı olmamalıdır. Kıbrıs Türkü tarihinde hep bir varlık mücadelesi vermiş, siyasi egemenlik için “ya taksim ya ölüm” demiştir. Bugün de farklı bir zihniyete sahip olduğunu düşünmüyorum. Kimseye gidin topla tüfekle savaşın demiyorum elbette ama barış için dahi mücadele verilen bir kara parçasında yama olma çabası içerisinde de olunması gerektiğini düşünüyorum. 
YORUM EKLE

banner471

banner474