banner564

Tecrübenin getirdiği galibiyet

Haftayı her iki takım da mağlubiyetle kapatmıştı. Merit Alsancak Yeşilova kendi evindeki maçı kazanıp farklı mağlubiyeti unutturmak istedi. GAÜ Çetinkaya da G.Gücü karşısında kaybettiği puanları telafi ederek zirveden de uzaklaşmamak istedi.
 Merit Alsancak Yeşilova, Lefke maçında çok kötü bir oyun ortaya koyarak farklı bir mağlubiyet almıştı. Kendi evlerinde bu haftaya kadar mağlup olmamışlardı. Bu maçta da hiç değilse bu unvanlarını korumak istiyorlardı.
 Maça da iyi başlamalarına rağmen Okan’ın sebep olduğu penaltı sonrası geriye düştüler. Okan çok riskli oynuyor, bu da takımına zarar veriyor. Bu dakikadan sonra da oyun GAÜ Çetinkaya’nın istediği gibi oynanmaya başlandı.
 Yabancı oyuncuları iyi oynadığı zaman daha etkili olan Merit Alsancak Yeşilova’da yabancılar bir şeyler yapmak isteseler de başarılı oldular diyemeyiz. Rakibinin ataklarında özellikle defansta hatalar yaptılar. Penaltıdan yediği gole rağmen kaleci H.Piro kurtardığı gollerle farkın artmasını engelleyen adamdı.
 Bill Mehmet hiç etkili olamadı. Tabi ki bunda ona istediği hiçbir topun gelmemesiydi. LuaLua bir şeyler yapmak istediyse de onun bu gayretine destek verecek oyuncu yoktu.
 İkinci yarıya biraz daha istekli başladılar. Fakat yakaladıkları nadir pozisyonları da değerlendiremediler. Maç ilerledikçe gol bulmak adına defanstaki Binya’yı da orta alana çekip rakip kalede daha etkili olmak istedi. 
 Takım olarak kötü oyunlarını bu hafta da sürdürerek rakibinin tecrübesine mağlup oldular.
GAÜ Çetinkaya son maçtaki şok mağlubiyeti unutturmak zorundaydı. Çünkü önünde zor maçları vardı ve kayıp yaşamak istemiyordu. Yabancı oyuncu Faye kadroda değildi, Serhan da yedek kulübesindeydi. 
 Hermannn ve B.Eko sezon başındaki oyunlarının çok çok uzağında. B.Eko çoğu zaman isteksizdi. Hermann kazanılan ikinci penaltının başkası tarafından kullanılmak istenmesi nedeniyle oyundan çıkmak istedi. Bu sorunlar GAÜ Çetinkaya adına kötü sonuçlar doğurabilir.
 Defanstaki Abbas bu maçta takımının en iyilerinden biriydi. Uzun zamandır oynamayan E.Sonay ise galibiyeti getiren golü atmasına rağmen henüz tam anlamıyla hazır değil. 
 İstediği ikinci golü bulup daha rahat oynamak istemelerine rağmen ellerine geçen bu fırsatı penaltıyı atamayarak kullanamadılar. Buna rağmen rakibine de fazla pozisyon da vermediler.
 Maçın son bölümlerinde Serhan’ı da oyuna alarak olası rakip ataklarına fazla şans tanımadılar. Bu galibiyeti alırlarken tecrübeli bir takım olmanın avantajını çok iyi kullandılar ve kendileri için çok önemli bir galibiyet alarak zirve iddialarını sürdürdüler.
YORUM EKLE

banner608

banner474