banner564

Tek Dünya Hükümeti

Illuminati, 1776 yılında Almanya’da Rothschild Vakfı’nın parasal desteği ile Yahudi Adam Weishaupt tarafından kuruldu. Adam Weishaupt, örgütü kurarken çok ilginç şekilde cizvit bir papazdı ve Ingolstad Üniversitesi’nde Hristiyan Kilisesi profesörüydü. Bu gizli örgüt, 16. yüzyılın Roshaniya (Aydınlanmışlar) isimli Müslüman kültünün batılı bir versiyonu olarak tasarlanmıştır. 
“Gizli Örgütler ve Yıkıcı Akımlar” isimli kitabın yazarı olan Nesta Webster’ın tezine göre 18. yüzyılda Almanya’da ortaya çıkan ilk gizli siyasal kimlikli örgüt olan Illuminati’nin kurucusu Adam Weishaupt, Doğu’nun gizli örgütlenme modelini çok iyi bilmekteydi ve Illuminati ile birlikte Avrupa’da ilk siyasal cinayetler, darbeler ve ihtilaller de başlamış oluyordu. Webster, Illuminati’nin Meymun’un Karmetileri’nden (Karmetiler, tarihte Haşhaşin veya Assasin diye bilinen Şii kökenli Hassan Sabbah’ın Alamut Kalesi’nde kurduğu gizli örgütün öncüleriydiler) örnek alındığını ve her ikisinin de siyasal cinayetler işleyerek, ülkelerinde iktidarı ele geçirmek istediklerini ve bunun için de vahşi, cahil ve gözükara serserileri kullandıklarını yazmıştı.  
Bir tür mason locasını andıran örgütün amaçlarını Adam Weishaupt şu şekilde sıralamıştı: 1.Bütün monarşilerin ve düzenli hükümetlerin feshedilmesi, 2.Şahsi mülkiyet ve verasetin feshedilmesi, 3.Aile hayatı ve evlilik kurumunun feshedilmesi ve çocuklar için komünal bir eğitim sisteminin kurulması, 4. Bütün dinlerin feshedilmesi (THE WORLD ORDER: SECRET RULERS, EUSTACE MULLINS, SY.5; THE ENYCLOPEDIA OF OCCULT, LEWIS SPENCE, SY. .223).
 
Örgüt, dönemi olan Aydınlanma Çağı’nın bir ürünüdür. Örgütlenme modeli olarak Masonluğu örnek alan Illuminati, kısa sürede büyüyerek dönemin önemli düşünürlerini bünyesine almaya başlamıştı. Tüm amaçları dünya işleri üzerinde denetimi sağlamak ve bir Yeni Dünya Düzeni kurmaktır. Bu düzenin de kaostan doğacağına inanılmaktadır. 
Illuminati, ortaya çıktığı dönemin mutlakiyetçi rejimini düşünce yapıları nedeniyle tedirgin etmiş ve Almanya’da yasaklanmıştır. Bu yasaklama sonrası örgüt üyeleri İngiltere ve ABD’ye kaçarak oralarda faaliyetlerine ve gelişmeye kendilerine kapılarını açan mason locaları içerisinde devam etmişlerdir. Gittikleri yerlerde Farmasonlar (Hür Mason/Free Mason) ile etkileşim içinde olmuşlar ve onlarda önemli bir etki bırakmışlardır. 
1782 yılında Farmasonlar ile bir tür evlilik gerçekleştiren Illuminati, onların içinde varlığını bugüne değin devam ettirmeyi başarmıştır. Illuminati, Farmasonları da denetimi altına aldıktan sonra Avrupa’daki tüm sosyal kurumları yıkma işine girişir. Arzuladıkları “Yeni Dünya Düzeni”nin gerçekleşebilmesi için monarşilerin yıkılması, tanrı inancının yok edilmesi, ulus devletlerin parçalanması, vatanseverliğin sonlandırılması ve sosyal düzenin alt-üst edilmesi gerekmektedir. Örgütün varlığını bugün de sürdürdüğüne olan inanç çok yüksektir. Bugün birçok araştırmacı (Mark Dice, David Icke, Texe Marrs, Ryan Burke, Juri Lina, Morgan Gricar, vs…) Illuminati’nin varlığını sürdürdüğünü ve amaçlarının Tek Dünya Hükümeti(Devleti)’ni kurmak olduğunu bilimsel temeller ışığında açıklamaya çalışmaktadırlar.
Bugün Illuminati, sahip olduğu ekonomik ve sosyal gücü yanında zihin kontrol yöntemini de gayet etkili bir şekilde kullanarak hükümetleri ve devletleri ele geçirecek tarzda Yeni Dünya Düzeni’ni kurmak amacıyla hareket etmektedir. Örgütün sembolleri (Ki çoğu Masonlar tarafından da sembol olarak kullanılmaktadır), görsel medya ve internet yoluyla insanlara nakledilmekte, birçok tanınmış çocuk çizgi filmlerinde bilinçaltı mesajlarla beyinlere salgılanmakta ve ünlü sanatçılar vasıtasıyla da ifşa edilmektedir. 
Illuminati, sembolleri ile güçlü göründüğüne inanmaktadır. Birçok araştırmacıya göre ABD Başkanları’nın birçoğu dahil dünyada önemli mevzileri işgal eden kişiler ya üye olarak veya başka yollarla bu örgüte hizmet etmektedirler. 1797 yılında Abbe Augustin, Illuminati hakkında detaylı bir kitap yazmış ve onları Tapınak Şövalyeleri ile irtibatlandırmıştı. Bilahare 1798’de John Robinson da yazığı bir kitapta Illuminati’nin bütün dinleri ortadan kaldırıp yerine tek bir dünya dini ve bütün ulus devletleri ortadan kaldırıp yerine tek bir dünya devletini kurmaya çalıştığının yeterince belgeyle var olduğunu yazmıştı. 
YORUM EKLE

banner471

banner474