banner564

Ten ve saç rengine göre makyaj önerileri

Her insanın cilt ve saç rengi farklıdır. Göz renkleri de farklılık gösterir. Bu yüzden her kadına aynı renklerde makyaj yapmasını önermek yanlıştır. Her cilt ve saç rengine göre ayrı tonlarda makyaj yapılmalıdır. Herkese uyan veya uymayan renkler vardır. Bunlar cilt ve saç rengine göre belirlenir.
Açık sarışın kadınların ciltleri çok hassastır. Güneş ışınlarına karşı çok duyarlıdır. Bu kadınların ten ve saç renkleri çok açıktır.  Çok açık ten rengi ve saç rengi olan kişiler, yani soğuk cilde sahip kişiler pastel tonlarını kullanabilirler. Makyaj böylece kendi renklerinin önüne geçmeden canlılık verir. Açık sarı, platin rengi saçlara sahip olanlar ve yeşil veya açık mavi gözleri olan kişiler fondöten rengi olarak pembe tonlarında veya porselen rengi seçebilirler. Ciltte bu renkler dikkat çekmez ve doğal durur. Allık rengi pembe olmalıdır. Pembe bu ciltlerin doğal rengidir. Gözlerde gri veya kahverengi tonları kullanılabilir. Kirpikler için kahverengi rimel kullanılmalıdır. Bu kişilerde siyah veya koyu renk rimel çok fazla dikkat çeker ve yapay durur. Siyah tonları bu kişilerin saç, göz ve ten rengi ile yoğun kontrast oluşturacağı için kullanılmamalıdır. Dudaklar için açık renklerdeki rujlar tercih edilmelidir. Özellikle pembe tonları açık renk cilde canlılık verecektir.
Ten rengi sıcak olan kişilerin saçları sarı renkte, ciltleri de açık ton da olur. Bu kişiler sarışındır. Ancak biraz daha güneş ışınlarını tolere edebilecek ciltleri vardır.  Cilt renkleri porselen değil biraz daha sarı tonlardadır. Göz renkleri kahverengi, yeşil veya ela olur. Bu nedenle makyaj yaparken bu kişiler sıcak tonlar kullanmalıdır. Altın sarısı ve açık kahverengi tonları bu kişilerde hoş bir görünüm sağlar. Fondöten olarak sarı bazlı renkler tercih edilebilir. Allık içinde şeftali ve kahve tonları makyaja uyum sağlar. Gözler için gri, kahverengi veya yeşil tonları kullanılabilir. Dudaklarda açık kahveler, şeftali tonları veya bej tonları kullanılabilir.
Tenleri soluk ve açık olan fakat saç renkleri koyu olan kadınlarda fildişi rengi gölgeler tavsiye edilir. Bu kişilerin saç renkleri orta veya koyu kahverengi, göz renkleri de mavi, kahverengi veya yeşil olur. Ten renkleri ise soğuk fildişi renktedir. Bu kişiler fildişi veya pembe fondöten kullanabilirler. Allık olarak pembe ton kullanılırsa, cilde canlılık verir. Far ve göz kalemi olarak siyah ve gri kullanılabilir. Saç renkleri koyu olduğundan koyu renkleri kaldırabilirler. Rujda pembe tonları ve  rimelde siyah tercih edilmelidir. Böylece ten ve saç rengi arasında uyum sağlanır. Cildin solukluğu giderilmiş olur.
Buğday tenli olan kişilerin ten ve saç renkleri biraz daha koyudur. Güneşte kolayca yanabilirler. Sıcak cilt tonuna ve koyu renk saçlara sahip olan kişiler orta veya koyu kahve saç rengi vardır. Ten renkleri çok açık değildir. Göz renkleri de ela, yeşil veya kahvedir, fakat çok açık renkli değildir. Bu kişilere fondöten açık kahve veya sarı tonlarda önerilir. Gözlere kahverengi veya siyah tonları uygun olur. Bu kişilerde ruj olarak turuncunun tonları çok hoş görünür ayrıca kırmızılar da dikkat çekici olur.
Kızıl saç rengi olan kişilerin ten renklerinde de kızıllık vardır. Saç renkleri açık kızıl ve soluk kızıl renklerdedir. Genellikle açık tenli, fildişi renkli olurlar ve mavi, yeşil veya kahverengi gözlere sahiptirler. Doğuştan kızıl kişilerdir. Bu kişiler fildişi veya pembe renk fondöten kullanabilir. Pembe renk allık kullanılmalıdır. Diğer renkler koyu ve leke şeklinde bir görünüm verebilir. Gözlerde saçlara kontrast olarak renkli malzemeler kullanılırsa çok hoş bir görünüm elde edilir. Göz rengine göre yeşil ve mavi tonları kullanılabilir. Pırıltılı renkler rahatlıkla kullanılabilir. Renkli rujlar  tercih edilmelidir. Pembe tonları ve leylak renkleri önerilen renklerdir.
Orta ve koyu kızıl saçlara sahip, orta koyulukta tene sahip ve mavi, yeşil, ela ve kahverengi gözlü kişilerde sarı tonlarda bir fondöten kullanılabilir. Allık ise içinde sarılar bulunan sıcak kahverengi tonları tercih edilebilir. Gözlerde gri ve kahvenin tonları önerilir. Ruj olarak sıcak kahve tonları kullanılabilir. 
Koyu renk saçlar ve koyu renk cilde sahip olan kadınlarda koyu bej fondötenler ve koyu pembe allık tercih edilir. Gözler için kahve ve siyah tonları önerilir. Ruj olarak bordo ve kırmızı tonlar kullanılabilir.
YORUM EKLE

banner608

banner474