banner564

Tiyatro 

Her yıl 27 Mart günü, dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır.  Ülkemizde de bugün gün dolasıyla etkinlikler ve söyleşiler yapılacaktır. 
Ve 19 sene önce yanan Devlet Tiyatroları bir kez daha bugün gündemi olup, akşam saatlerine doğru gelecek seneye kadar unutulacaktır.
Aslında KKTC dev bir tiyatro sahnesi. Ayrıca bir Devlet Tiyatrosu binasına ihtiyaç var mı? O da ayrı bir tartışma konusu. Zaten en büyük tiyatro devletin en tepesinden en alt kademesine kadar oynanmıyor mu?
İsterseniz bir bakalım hep birlikte oynan Tiyatroya,
•    Akıncı ve Anastasiadis'in bitmeyen oyunu; “Müzakereler” Oyunu
•    Erhürman-Özersay-Özyiğit ve Denktaş’ın yeni oyunu Hükümetçilik  
•    Özgürgün ve UBP’deki vekillerin oyunu; Kurultay IV
•    Belediye başkanlarının oynadığı;  “4 yıl yat, 4 ayda yap” oyunu
•    Vatandaşın siyasetçilere oyunu “ben zaten sana verdim ama kimseciklere bir şey diyemedim” oyunu.
•    Basının içindeki bazılarının “memlekette dürüst siyasetçi kalmadı ama bak ben hala daha ayaktayım” oyunu. 
•    Sendikaların yıllardır oynadığı “siyasetçiler yıllardır o makamdalar” oyunu. 
Daha nice oyun oynanıyor hem de her gün KKTC’de. O yüzden Devlet Tiyatrosuna gerek var mı? Yok mu? Siz karar verin? 

Uzaktan kumanda
Geçen hafta Başbakan açıkladı. Hükümetin 15 maddelik projelerinde İskele ve Karpaz’ın kalkındırma girişimleri var. Elbette doğru bir hamle, eğer başarabilirlerse.
Ancak Lefkoşa hükümeti olan 4’lü koalisyon hükümetinde ne İskele’den ne de Karpaz’dan tek bir Bakan bile yok. Yarısı zaten Lefkoşalı kabinedekilerin.
Vekil olarak ta 4’lü hükümetin en zayıf noktası İskele ve Karpaz. Zira CTP’den Biray Hamzaoğulları ve HP’den Mesut Genç var parlamentoda.
Dolasıyla o bölgenin sorunlarını o bölgenin beklentilerini kim anlatacak hükümete? Bir bakan bile yok koskoca Karpaz yarım adasından.
Uzaktan kumanda ile işler görülecek yine anlayacağınız. Hükümet Lefkoşa’da karar alacak, Karpaz’da uygulayacak. Göle maya çalmak gibi bir şey, ya tutarsa!

“Kıbrıs Türk halkı beceriksiz değildir”
Başbakan hafta sonu temiz hava almak için Avtepe’ye gitmiş. Ancak dışarıda maalesef çölden gelen toz bulutları vardı ülkenin her bir tarafında.  Belli ki bu kirli hava Başbakanı da etkilemiş. 
Avtepe’de yaptığı konuşmada Başbakan Erhürman;  “Laleleri yaşatırsak, yer altında olan tarihi yer üstüne çıkarırsak, bunu turiste pazarlarsak, burayı bir cazibe merkezine getirirsek, insanlar burada yaşamasını sağlayabilirsek, burası bir cazibe merkezi haline gelebilir” dedi. 
Sonra da ekledi “Karpaz’da, özellikle Karpaz’ın bu yakasında her gün, kilometrekare başına düşen insan ve ev sayısı da azalıyorsa, istihdam sayısı da azalıyorsa, buradaki adaletsizlik sadece adaletsizlik değil, aynı zamanda basiretsizliktir, beceriksizliktir ve Kıbrıs Türk halkı da bu kadar beceriksiz değildir”
Tozdandır tozdan…. 

MESAJLAR

Savun GÖKSU: Paşaköy Belediyesi, Belediye meclis üyeliği için sahaya inemeye karar vermişsiniz. Ee onca yıldır siyasetin tam göbeğindesiniz ve artık bir yerden başlamanız gerekliydi. 

Eda Özçetiner DEMİR:  Lefke’ye giderken trafik kontrolüne yakalanmış ve kemersiz sürüşten rapor edilmişsiniz. Oh iyi etmişler size, onca yolu kemersiz kullanarak mı gittiniz Lefke’ye.  Artık kemersiz binmezsiniz bir daha arabaya. 

Ercan TURHAN: Üstün Hizmet Anlayışından ötürü Merit Crystal Cove Hotel&Casino 2018 Kıbrıs Otel Puan ödülüne layık görülmüş.  2018 ödüllerle başladı ve öylede devam ediyor desenize, tebrikler. 

Filiz BESİM: Ankara’dan beklediğiniz randevu gelmiş sonunda ve Çarşamba günü Ankara’da Sayın Recep Akdağ ile görüşecekmişsiniz.  Bu arada yeni basıncınızda hayırlı olsun bakanlığınıza. 

Kudret ÖZERSAY: Mal Tanzim Komisyonu başkanın açıklamalarını duydunuz mu? Bu bütçe ile ancak şimdiki başvurulur 5 yılda tamamlanır diyor. Bu konuda Ankara’ya bir gitseniz hiç fena olmaz.  

Ayşegül BAYBARS: Hadi bizi kaile almayarak bizi ve okurlarımızı cezalandırıyorsunuz ama koskoca Mal Tanzim Komisyonu sizden randevu istiyor ve kendilerine dönmüyorsunuz. 

Tolga KINACI:  KKTC Üniversite Sporları Federasyonu 13 kabul 2 ret oyu ile EUSA üyeliğine kabul edilmiş. Artık Uluslararası alanda da sporcularımız rekabet edebilecek demek ki, hayırlı olsun, tebrikler. 

Emrah ÖZTÜRK: Büyükkonuk Belediye Meclis Üyeliği ve UBP İskele İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa kararı almışsınız. Hayırdır yerel seçimler öncesi ne diye böyle bir karar aldınız? Yoksa başka bir tarafa mı geçiyorsunuz sizde. 

Emine DİZDARLI:  Ombudsman olarak 1 Temmuz 2017 - 31 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan 26. Dönem raporunu yayınlamışsınız. Raporda da görüldüğü gibi sizin atamanız ile birlikte vatandaşın bu kuruma ilgisi artmış gözüküyor. 

Ersin TATAR: Dün Beyköy’de Halil İbrahim Beysan’ı ziyaret etmişsiniz. Bizim de kulaklarımızı çınlattınız mı Halil amca ile. Bu defa gideceğinizde bize de haber salın da beraber gidelim Beyköy’e. 

Tayfun BALIKÇI: Çin'in kontrolden çıkan uzay üssü, Kıbrıs'a düşebilir diye bir haber dolaşıyor internet sitelerinde. Bir bakın bakalım nere düşecek bu uzay üssü. 

Osman TABAK: Yıllar sonra ilk kez Ali Çetin Amcaoğlu ile yan yana gelmeyi kabul etmişsiniz. Başkan adayı Mustafa Akyön’ün ısrarı ile yıllardır süren husumeti bitirmeyi kabul etmişsiniz. 

Ahmet BENLİ: Rakip bu sefer işi sıkıtı tutuyor ve Gönyeli’deki bütün büyük aileler birleşiyor. Durumun ciddiyetini fark etmiş olacaksınız ki hafta sonu yol asfaltlayan ekiplerin başından bir saniye bile olsun ayrılmamışsınız. 

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Meclis, kamu sağlık çalışanlarının ikinci iş yapması halinde işten çıkarılmasını içeren yasadaki muğlaklığı gidererek onayladı. Bu konuda yıllardır hukuk mücadelesi veren Serbest Çalışan Hekimler olarak siz ne diyorsunuz? 

Osman BİCAN: CTP’den Güzelyurt Belediye Başkan adaylığınız kesin gibi ama ittifakta bu belediyeyi HP istiyor. Bakalım nasıl bir çözüm bulacak partiniz bu konuda. 


POLEMİX
  “AİHM, Komisyon’un etkinliğini onayladığı Meleagrou ve diğerleri ile Loizou başvurularına da atıfta bulunarak, bu kararın sadece ilgili davaya özgü olduğunu ve Komisyon tarafından sunulan iç hukuk yolunun etkinliğinin bu itibarla sorgulanması anlamına gelmediğini de ifade etmiştir. Bu itibarla, AİHM esas hakkında karar verme yetkisinin Komisyon’a ait olduğunu onaylamıştır.
Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Ayfer Sait Erkmen
 

GÜNÜN FOTO
Ertan Birinci, Yücel Hatay ve Özcan Özcanhan ile birlikte.

YORUM EKLE

banner608

banner473