banner564

Türk Filmi Gibi

İki yıl önce yani 29 Temmuz 2013’te yapılan Erken Genel Seçimlerde Demokrat Parti Güzelyurt ilçesinde bir vekil çıkarabilmişti. 
UBP Hükümeti döneminde Güzelyurt ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Menteş Gündüz 3 bin 206 oy ve 1443 tercih oyu alarak toplamda 4449 oy ile meclisin yolunu tutmuştu.
Seçim sonuçlarına iki kez itiraz eden eski sendika başkanı Çelebi Ilık ise 3 bin 318 oyun yanında, 1115 parti içi tercih ile 4433 oy alabilmişti.
Çelebi Ilık o günlerde YSK’ya başvurmuştu ve şöyle konuşmuştu; “Gerçek ortaya çıkmazsa hem benim hem de kazanan adayın aklında hep soru işareti kalır” demişti. YSK formundaki 40 numaralı sandık ile 20 numaralı sandıktaki isminin tibeksle silindiğini; oynama yapıldığını fark ettiğini söyleyen Ilık, “Bunların yanı sıra bizim oylarımızın çoğu geçersiz sayıldı ve bazı oylarımız da sayılmadı. Belli bir saate kadar seçim yarışını önde götürmemize rağmen ne olduysa seçilemedik” şeklinde konuşmuştu.
Seçim sonrasında CTP-DP koalisyon Hükümeti kurulunca Çelebi Ilık Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a Özel Kalem Müdürü olarak atandı.
Malum Serdar Bey bu görevden istifa etti ve şimdi bu göreve Menteş Gündüz getiriliyor. Ve Gündüz’ün Özel Kalemi ise seçimlerde kıl payı geçtiği Çelebi Ilık.
Şimdiden muhteşem bir ikili olacaklarına inancım tam. İkisine de başarılar diliyoruz yürekten…
 





Komite ne olacak şimdi?
Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşler Komitesi Başkanı, DP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Kamu Reformu bitmeden hiçbir şey yapmayacağını söylüyordu.
Ama belli ki şimdi Başbakan Yardımcısı olacak. 
Mecliste komitede olan tasarıyla ilgili çalışmaların ciddi şeklide sürdüğünü daha geçtiğimiz Pazartesi günü söyleyen Gündüz, liyakata, ceza ve mükafata dayalı bir sistem yaratmayı amaçladıklarını belirterek, ‘Kamu Reformu bir omurgadır, bu omurgayı sağlam temeller üzerine kurmalıyız çünkü bu omurgaya bağlı teşikilat yasalarının yeniden yapılacak’ demişti. 
Şimdi Gündüz o komitede yer alamayacak. Kamu Reformunu bir omurgaya benzetmişti. Anlaşılan omurga çöktü…





 UBP Çağ Atladı
UBP Parti Meclisi öyle bir karar aldı ki şapka çıkartmamak elde değil. Tüm siyasi partilere örnek olabilecek bir cesaret ve kararlılıkla; “tüm parti organlarının seçimini parti üyelerine bıraktı.”
Dünkü Parti Meclisinde alınan yönetim organlarını parti üyeleri tarafından seçilmesi kararı Kıbrıs Türk Siyaset Tarihinin devrim nitelikli kararlarından bir tanesi olacaktır.
Düşünsenize; Örgüt Başkanı, İlçe Başkanı, hatırlı ağabeyler devrine artık son veriliyor.
UBP’ye üye olan herkes milletvekili adayı, ilçe başkanı veya parti başkanını seçebilme hakkına ve özerkliğine sahip.
Doğrudan Demokrasi geldi UBP’ye. Aidatını ödeyen, partisine her türlü katkı veren, partisinin yönetiminde de “Eşit” söz sahibi olacak artık. 
Taban hem partisine sahip çıkacak hem yönetimde söz sahibi olacak.





MESAJLAR 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: PM’nin aldığı karar UBP’nin bugüne kadar aldığı en önemli kararlardan birisi oldu. Sadece UBP’ye değil, ülke demokrasisine de hayırlı ve uğurlu olsun. 

Menteş GÜNDÜZ: Başbakan Yardımcılığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Umarız bakanlığınızın ömrü uzun olur. 

Çelebi ILIK: Kadere bak, seçimlerde kıl payı geçildiğiniz yetmiyormuş gibi şimdi de bakanınız olarak çalışacaksınız Kaptan ile…

Ersin TATAR: CTP ile pazarlıklar ne aşamada. Dünkü açıklamanızdan sonra anladık ki epey yol aldınız gibi. 

Kutlay ERK: Ersin Beyin açıklamasına sizin açıklama da eklenince CTP-UBP tamamdır diyebilir miyiz? Malum bizde siyaseti tersten okumak gerekiyor. Olmaz denen her şey nedense oluveriyor. 

Fatoş Anıl ÖNDER: Yepyeni bir macera için İstanbul yollarına düşüyormuşsunuz. Sizi tanımak sizinle çalışmak büyük bir zevkti. Özleneceğinizden emin olabilirsiniz. 

Ali ÇINAR: Hafta sonu düğün dernek kuruyormuşsunuz. Hadi bakalım kolay gelsin. Gençlere bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Umarız tez vakitte dede olursunuz. 

Ahmet ERBAŞ: Türkiye-Kazakistan-KKTC arasında mekik dokuyorsunuz adeta. Bu arada yeni bölümler ve doktora programları içinde düğmeye basmışsınız. 

Züleyha KAHRAMAN: Önünüzdeki araba aniden u dönüşü yapınca ufak bir kaza geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış. 

Levent YÜKSEK: Gazimağusa’da bazı lokantaların servis elemanları sipariş vermeye gittikleri apartmanlardan ayakkabıları topluyormuş. Sizin ayakkabılarda aynı yolla gitmiş. Çok geçmiş olsun. 

Gürsel UZUN: Son günlerde ziyaretçi sayınızda giderek artan bir trend var. Hayırdır ne varda bu kadar kapınızı aşındırıyorlar? 

Fuat Türköz ÇİNER: Pek muhterem dedeniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Serhan KANER: Yepyeni bir spor dalına fena halde kafayı takmışsınız. Her gün 45 dakika boyunca bu yeni trendi salonda deniyormuşsunuz. Çok keyifliymiş bu yeni trend. 

Latif AKÇA: Birileri belli ki düğmeye bastı sizin için. Ama üzülmeyin güneş balçıkla sıvanmaz. 

Nazmiye ÇELEBİ: Organik bahçenizde ki sebzeler ne alemde. Benim biberler vermeye başladı bile. Acı biber isterseniz seslenmeniz yeterli..  

 
Ayşe MENEKŞELİ: Kıbrıs TV’den iş azlığı nedeni ile ayrılmanıza çok üzüldük. Umarız en yakın bir zamanda yeni bir kanalda sizi yine ekranlarda görebiliriz. 

Hayriye KAHVECİ: Birikim Bey mecliste görmediği muhalefeti evde sizden görüyormuş. Ee ne kadar idmanlı giderse meclise o kadar iyi o zaman.  

 
Tahir GÖKÇEBEL: Doğum gününüz dolasıyla dün gün boyunca değişik sürprizlerle karşılaşmışsınız. Hayırlı yaşlar diliyoruz. 
 
 
GÜNÜN SÖZÜ
  “Arada iki seçim olmasaydı tüzük çok daha erken zamanda değiştirilebilirdi. Tüzükte çok önemli değişiklikler vardır. 1975’teki tüzüğümüze günümüze kadar birçok eleştiriler gelmişti. Bu eleştirileri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün  
YORUM EKLE

banner608

banner473