banner564

10 bin kişi uğurladı

PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel Turhal’da toprağa verildi.

10 bin kişi uğurladı
banner598
Osmaniye'nin Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu tür acılara artık milletimiz tahammül edemiyor. Biran önce barışın ve huzurun bu memlekete gelmesi lazım" dedi.
Osmaniye, Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekat birliğine, PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Ufku Demirel için Turhal'da cenaze töreni düzenlendi. Şehit uzman çavuş Demirel'in cenazesi Tuhal Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Ray Mahallesi'nde bulunan aile evine götürüldü. Burada helallik alındı. Babası Cemal Demirel ve annesi Leyla Demirel ile yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Törende Alevi dedesi tarafından dua edilmesinin ardından şehit jandarma uzman çavuş Ufku Demirel için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreni sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehidin babası Cemal Demirel'in yanında durdu. Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Uzman Çavuş Demirel'in cenazesi askeri bando eşliğinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ayranpınar köyüne götürülerek, burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474