banner564

2 canlı bomba

İçişleri ve Adalet bakanlarının hemen istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na izlenen yanlış dış politikayı söylediğini belirtti

2 canlı bomba
banner598
Başbakan Davutoğlu ile görüşen CHP lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri ve Adalet bakanlarının istifasını istedi, ayrıca terör olayına ışık tutan açıklama yaptı:
Çankaya’da tarihi buluşma... Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Kökünde görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyı iki erkek canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyledi. İçişleri ve Adalet bakanlarının hemen istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikadaki yanlışlarına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu “ İzlenen dış politika, terörü ülkemize getirmiştir. Bu beladan kurtulmamız gerekiyor" dedi. 


“Bu beladan kurtulmalıyız”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyı iki erkek canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyledi. İçişleri ve Adalet bakanlarının hemen istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na izlenen yanlış dış politikayı söylediğini aktararak, "180 derece değişmesi gerekiyor. İzlenen dış politika, terörü ülkemize getirmiştir. Bu beladan kurtulmamız gerekiyor. Türkiye, süratle Ortadoğu bataklığından çıkması gerekiyor." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı. "Sayın Davutoğlu terör konusunda, terör bağlantılı bazı olaylar hakkında bilgiler verdi." diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Davete gitmeden MYK'da görüştük. Cumhuriyet tarihinin en büyük trajedisinden bir tanesini yaşadık. Hiç kimsenin tahmin etmediği bir olay yaşadık. Bu kadar acı olay karşısında vicdani kanaatlerini dile getirmek herkesin hakkı. Bu kanaatlerini dile getirdiği için kimse suçlanmamalı. Yurt dışından gelen taziye mesajlarına bakıldığında ne kadar vahim bir olayla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkıyor. Anayasa'ya göre insanlar gösteri ve yürüyüş yapabilir. İzin alınmış mı alınmış; taşkınlık var mı yok. Bu insanların can ve mal güvenliğini korumak hükümetin temel görevidir. Ama iki canlı bomba 95 vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açtı." diye konuştu. 

Hiçbir Cumhuriyet Savcısından tık yok 
Sedat Peker'in Rize'de yaptığı mitingin de görüşmede gündeme geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir mafya babasının Rize'de yaptığı miting. Hukuk devletindeyiz, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyoruz. Bir mafya babası çıkmış, miting yapıyor. Ve 'Oluk oluk kan akacak' diyor. Hiçbir Cumhuriyet Savcısından tık yok. Şunu da söyledim, acaba Cumhuriyet Savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleniyor" dedi.

“Demirtaş'ın devre dışı bırakılmasını doğru değil”
"Davutoğlu'na, sayın Selahattin Demirtaş'ın devre dışı bırakılmasını doğru bulmadığımı da ifade ettim" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Hukuk sistemine göre kurulan bir siyasal partinin genel başkanı. Hem ayrımcılık yapmayacağız diyoruz, bölücülük yapmayacağız diyoruz, siyasi partiler arasında ayrımcılık yapıyoruz. Tam tersine, Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin herkese aynı mesafe olması gerektiğini ifade ettim."

İki erkek canlı bomba 
CHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine 2 erkek canlı bomba olduğu yönünde bilgi verdiğini de dile getirdi. Herhangi bir örgüt ismi geçmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki patlamayla ilgili bilgi verildi. Bazı ayrıntılar var ama kamuoyuyla paylaşmak doğru olmaz. İki canlı bomba, ikisinin de erkek olduğu söyleniyor. Arkasındaki örgüte ilişkin bir isim verilmedi. Görüşmede Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı bazı konularda bilgi verdi. MİT Müsteşarı toplantıya gelmedi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473