banner564

22 yıllık acı

Kadıköy’de, Madımak olaylarında ölen 33 kişiyi anmak için miting yapıldı

22 yıllık acı
banner598
İstanbul Kadıköy'de Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bileşenleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Madımak olaylarının 22’inci yıldönümünde ölen 33 kişiyi anmak için miting yaptı. 
Mitinge CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Onursal Adıgüzel ile HDP, HDK, EMEP, ÖDP, KESK, DİSK gibi bir çok siyasi parti ve sendika da destek verdi. Miting sırasında konuşma yapan ABF ve PSAKD Baki Düzgün, Madımak olayının katliam olduğunu söyledi. Olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen, katillerin yakalanmadığını ve adaletin sağlanamadığını vurgulayan Düzgün, 22’inci yıl dönümünde hala adaletin peşinde olduklarını bildirdi. Düzgün, katliamın asıl sorumluları yargılanana ve gerçek adalet sağlanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. 
Madımak olaylarını katliam olarak nitelendiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, mezhepsel yaklaşımların Türkiye'yi kan gölüne çevireceği uyarısında bulundu. Tanal, "Madımak devletin gözetim ve denetiminde insanlar 8 saat rehin alınarak yakılmıştır. Bu yakılma özgürlüklerin, demokrasinin, kardeşliğin, düşüncenin, sanat ve sanatçının yakılmasıdır.Bu aslında aydınlıkla karanlık arasındaki mücadeledir. O günkü mezhepsel anlayışlar halen devam ediyor. O gün Sivas katliamını savunanlar bugün AKP'nin kurucuları ve bakanlık yapanlardır. Hatta AKP'de aynı zamanda Sivas'ın avukatlığını yapanlar bugün bakanı ve yönetici oldu. O günkü mezhepsel tavırlar devam ediyor. Kardeşlikle, demokrasi ve özgürlüklerle ancak birarada yaşabiliriz. Mezhepsel yaklaşımlar toplumu böler ve kan gölüne çevirir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473