banner564

Adaylık sinyali

Olağanüstü kurultay çağrısında bulunan Meral Akşener, "Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üzerimize yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız" dedi

Adaylık sinyali
banner598
Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ardından Meral Akşener de basın toplantısı düzenleyerek genel başkanlık sinyali verdi. Doğrudan 'adayım' demeyen Akşener, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. Akşener, "Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üzerimize yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız." dedi. 
Meral Akşener Etiler Le Meridien Otel'de basın toplantısı düzenleyerek delegelere olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. Çok sayıda partilinin destek verdiği Aşener, adaylığına ve gündeme ilişkin soruları da cevapladı. 'Delegelerin imzasına rağmen kurultay toplanmazsa mahkemeye gidecek misiniz?' şeklindeki soruyu cevaplayan Akşener, "Üst kurul delegelerimizin kimse üstünde değildir. Bu imzalar toplandıktan sonra, her hangi bir yargı mercine müracaat etmeden üst kurulda yer alan delegelerimizin kararının geçerli olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

'Arınç ve Gül ile toplantı yapmadım'
Abdullah Gül, Bülent Arınç gibi isimlerle toplantı yapıp yapmadığına dair soruya da Akşener, "Ben bu konuda Twitter üzerinden defalarca yazmama rağmen bu iddia devam etti. Önce Manyas'ta görüştüğüme dair bir iddia vardı. Ben Manyas Serpil Tesisleri'ne hayatımda hiç gitmedim. Sonra Sapanca'ya getirildi. Buradan büyük bir açıklıkla Sapanca'da ya da Türkiye'nin başka bir yerinde ne Sayın Bülent Arınç ile ne Sayın Abdullah Gül ile ne başka biri ile bir araya gelmedim. Geleceğe ya da MHP'ye dair herhangi bir toplantıya katılmadım." şeklinde cevap verdi. 
'Genel başkan olmazsanız parti içinde milletvekili olarak devam eder misiniz?' sorusuna da Akşener, "Ben bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyorum. Ama farzı muhal olmadı, ben milletvekilliğine aday olmayacağım. MHP bünyesinde herhangi bir mansıba, sandalyeye talip olmayacağım ama MHP için çalışan sıradan bir üye olacağım." şeklinde cevap verdi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473